Raid Turquoise, editie NL

Partyscene Redactie | 27 augustus 2005
headlines

Een spannende speedbootrace, met bijna 100 kilometer over de golven: De Raid Turquoise is een vette, avontuurlijke race voor teams van vier personen in RIB’s.

De RIB’s (Rigid Inflatable Boat’s) hebben een buitenboordmotor van maar liefst 250 pk. De internationale speedboot race wordt meestal op een tropische bestemming gehouden, waar bijvoorbeeld van eiland naar eiland gevaren wordt. Onderweg worden dan opdrachten uitgevoerd waarbij eerder het avontuur dan de race voorop staat.

tropische raid

Ter voorbereiding op de internationale raid voor de kust van Brazilië, eind november, vinden selectiedagen plaats in Nederland. Iedereen vanaf 18 jaar die lef heeft en redelijk sportief is aangelegd kan zich hiervoor aanmelden. De selectiedagen zullen van 7 tot en met 11 september in IJmuiden plaatsvinden.

Het actieve programma van de “Raid Turquoise editie NL” begint vroeg in de ochtend. Tijdens de off-shore survival racen de deelnemers bijvoorbeeld met de snelle grote rib’s over zee en moeten vervolgens zwemmend door de branding de kust zien te bereiken. Bovendien is er een teamrace door de branding met kleine rubberboten en worden inzet en durf getest op onder andere een 22 meter hoge teamtower, uithoudingsvermogen moet blijken op het kanoparcours, en meer van dit soort gein.. Per dag gaan 12 mannen of vrouwen door naar de volgende ronde

raid turquoise met 80 tot 90 km over de golven

Tijdens “Raid Turquoise editie NL” kiest een deskundige jury een team bestaande uit 1 schipper, 1 navigator en 2 sportieve allrounders. Dit team gaat vervolgens meedoen aan de Raid Turquoise in Brazilië. Maar voordat hetwinnendeteam naar Brazilië reist krijgt het eerst eenuitgebreide training. Alle kosten voor deelname aan de Raid in Brazilië worden gedragen door sponsoren en organisatie.

Raid Turquoise editie NL, 7 tot en met 11 september, Ijmuiden. Deelname aan de geheel verzorgde selectiedag kost € 195,- pp (bij voorinschrijving). www.actionplanet.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws