Domburg Classic, surfwedstrijden

Partyscene Redactie | 30 augustus 2005
headlines

Dit jaar wordt in het Zeeuwse Domburg wederom de ‘Sportshop Domburg Classic’ gehouden. Bij deze surfclassic draait het meer om de goede sfeer dan de uitslag van de wedstrijd. Ieder jaar trekken de topsurfers van Nederland en België richting Domburg voor dit evenement, zowel voor de gezelligheid als voor de mooie golven.

parkeren domburgDomburg 2004, Yannick de Jager maakt een praatje op het parkeer(kampeer)terrein

De wedstrijd was in zijn eerste jaar bedoeld voor de Domburg locals, gewoon een weekend lekker surfen met z’n allen. Bijna niemand had verwacht dat er surfers vanuit heel Nederland richting Domburg zouden komen. Topsurfers van destijds, zoals Richard van Tol en Victor van der Kley, maakten veel indruk. De meeste locals hadden nog nooit zulke goede surfers gezien in hun wateren. Veel surfers waren op hun beurt onder de indruk van de kwaliteit van de Zeeuwse break.

Internationale namen

In de jaren erna werd de wedstrijd groter en internationale deelnemers kwamen erop af. De Portugees Tiago Peres, die nu mee surft in de wereldtop, domineerde 2 jaar de wedstrijd. Afgelopen jaren was het altijd spannend bij zowel het shortboarden als het longboarden. Namen als Chris Pronk, Michiel van der Huls, Nigel Semmens, Anthony Stockman, Mark van Meerkerk en ook Jannick de Jager doen vaak een gooi naar de titel. Bij het longboarden is Michael Schmitz de man die er meestal met de winst vandoor gaat. Maar Robert en Eric de Roode doen met succes hun best om de nummer 9 van Europa te verslaan.

domburg parking daar word je moe van, surfen!

Soulsurfing

In al deze jaren is de wedstrijd blijven groeien. Niet zozeer in het aantal, maar de kwaliteit van de deelnemers ligt hoger. Hoofdsponsor Quiksilver, heeft grootse plannen voor de prijzenpot. Maar zoals Jan Sanstra, organisator en eigenaar van Sportshop Domburg vindt: “de sfeer is het belangrijkste, gewoon een lekker weekend voor de soulsurfers” . Er wordt niet alleen geshort-  en gelongboard, maar ook is er al jaren aandacht voor de bodyboarders, dames surfen en natuurlijk de grommets.

De Domburg Classic van 2005 wordt gehouden in het weekend van 3 en 4 september. www.sportshopdomburg.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws