Young In Prison Festival

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het culturele festival bruist van de funk, hip-hop, theatersport, straatartiesten, dansers, dj's, buikdanseressen etc. Deze verzameling van creatieve uitingen komt bijeen om de kinderen in de jeugdgevangenissen in verre landen een betere toekomst te bieden.

Het YIP-Art Festival 2005 is een podium voor innovatieve en creatieve initiatieven in Amsterdam, bestaande uit een fotografieveiling, een theateravond en een feestelijke nacht in paradiso.

Zon vijftig verschillende fotografen leveren hun werk voor een twee weken durende expositie in Galerie Home (opening 19 september 2005 om 17:00 uur, tot 30 september, Prinsengracht 548 Amsterdam)

Na twee weken worden de kunstwerken geveild door Jan Pieter van Glerum in Arti et Amicitiae. (De veiling vindt plaats op 2 oktober 2005 om 17:00 in societeit van Arti et Amicitiae, Roken 112 Amsterdam) Enkele van de participerende fotografen zijn o.a.: Rineke Dijkstra, Erwin Olaf, Dana Lixenberg, Morad Bouchakour en Corb!no. (zie bijlage fotoveiling)

Het avondprogramma start om zeven uur s avonds in de Amsterdamse Paradiso alwaar de straatartiesten Warner&Co, dansgroep Dj Vu, Magic Wave,
Comedy Caf i.s.m Theatersport vereniging De Lelijke Eendjes, DJ Taco Fett, Pipslab, host Horace Cohen en verschillende bekende Nederlandse acteurs het publiek zullen vermaken.


YIP Fotoveiling...

Om tien uur begint het nachtprogramma met Food for Funk (SoulSurvivors), Compaz, New Groove Habits, Paradisouls resident djs Tom Trago en Mr.Wix, host Lyrical Tie en meer. Tevens is er een loterij met allerlei spannende prijzen. De bovenzaal wordt geprogrammeerd door de organisaties Spirit met Edo Salgado en Kareem Raihani en door Supernatural met Svendex en Brownie, waarbij getrommeld en gebuikdanst zal worden. De benedenzaal wordt geprogrammeerd door de feestorganisatie Namast met Steven H*C, Ions, Jochem en O.D. plus.

Een deel van de opbrengsten worden verdrievoudigd door ICCO & Wilde Ganzen verenigd in het PremiePlusPlan.

Dit festival wordt georganiseerd door een aantal jonge creatieve mensen die graag hun tijd en energie in de activiteiten van Young in Prison steken. Iedereen die hieraan meewerkt doet dit geheel vrijwillig. De organisatie, maar ook alle artiesten die hun diensten of producten leveren.

YiP organiseert verschillende benefietfeesten om de stabiliteit van haar projecten te kunnen garanderen. Zo was het festival in Paradiso vorig jaar ook een groot succes en hebben we recentelijk een klein feest in Bitterzoet georganiseerd. Met dit geld hebben de jongens aldaar hun eigen cd uit kunnen brengen, een groot succes dus!

Young in Prison, opgericht in 2002, is een organisatie die opkomt voor kinderen en jongeren in gevangenissen, waar ook ter wereld, die zich door omstandigheden in een kwetsbare positie bevinden en extra hulp en bescherming nodig hebben. YiP helpt jonge mensen om de negatieve spiraal van criminaliteit en gevangenschap in hun leven te doorbreken en streeft ernaar, hun levensomstandigheden te verbeteren.

Young in Prison biedt sociale, emotionele en educatieve steun aan jeugdige gedetineerden in gevangenissen in landen waar deze steun te wensen overlaat.
Door het ontwikkelen, cordineren en uitvoeren van creatieve en educatieve programma's biedt YiP jonge mensen een positief toekomstperspectief tijdens een vaak mensonwaardige gevangenschap. YiP werkt daarbij nauw samen met lokale individuen en organisaties.

Op dit moment lopen succesvolle projecten in Bogot, Paramaribo en Kaapstad.
Honderden jongeren die anders nauwelijks perspectief gehad zouden hebben, krijgen nu op een creatieve manier praktische educatie. In de gevangenis leren zij onder meer gedichten schrijven, radio maken, schilderen, muziek maken en tijdschriften maken. Na hun gevangenschap helpt YiP ze bij hun terugkeer naar de maatschappij. YiP werkt ook preventief: zij geeft les en informatie op scholen over het thema jongeren en justitie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws