Dj Pierre komt naar Nederland

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Eerder werden onder deze vlag al stars als Josh Wink, Kenny Hawkes, Hipp E & Halo, Master H, en D'Julz naar Nederland gehaald. Voor deze editie heeft de organisatie house-icoon DJ Pierre (USA) uitgenodigd. Hij zal bijgestaan worden door helden van eigen bodem, zoals Jayh Samson, Randy Vicious, Robert Feelgood en Timothy Watt, die allen niet onder willen doen aan de meester. Het belooft dan ook een spectaculair avondje te worden.

De echte star van de avond blijft natuurlijk DJ Pierre (USA), die door het dagelijks leven gaat als Nathaniel Pierre Jones. Deze pionier van het eerste uur kan zonder meer gerekend worden tot n van de absolute grondleggers van de (acid) house scene in Chicago. Zijn wild pitch techniek, waarmee hij de markante acid sound gestalte gaf, werd wereldwijd gemiteerd en leidde tot een hausse van surrogaat producten, die echter vaak niet meer waren dan een goedkope kopie van wat de meester uit zijn TB-303 toverde. Supersterren als Carl Cox, X-Press2, Tom Stephan, Junior Vasquesz en Danny Tenaglia behoren nog altijd tot zijn vaste fans.

Ook in zijn huidige producties zijn de roots van DJ Pierre vaak nog duidelijk terug te horen. Zo scoorde hij een aantal jaar geleden met Im a Freak nog een dikke (dansvloer) hit. Tegenwoordig brengt hij zijn tracks onder eigen vlag uit. DJP records, waarvan de distributie door het machtige King Street records wordt gedaan, komt in oktober van dit jaar met een nieuwe release The Paris Collection - Feel Sexy een dikke houseplaat met geweldige gearrangeerde vocalen van Hanna Hais. House, zoals house bedoeld is! Het nieuwe album Afro Acid Project van Pierre zal begin 2006 in de schappen liggen en kenmerkt zich door een mengelmoes van stijlen en sounds. Van zwoele vocalen en dikke baslijnen tot sfeervolle strings. Een juweeltje van de eerste tot de laatste track.


Dj Pierre...

Pierre draait eerder op de dag op Mystery Land voor DJ Pers Beat Club; n van de allereerste echte house partys die in Nederland op tour was en door heel het land succes oogstte. Voorwaarde daar is dat er ook muziek uit de oude doos wordt gedraaid, zoals oude acid. Bij Club7 later op de avond wordt het een reis door de tijd. Oude en nieuwe tracks passeren de revue, met ongetwijfeld ook daar een hoog acid gehalte. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van het genre, maar ook voor iedereen die de laffe latin trommeltjes en de semi subtiele eclectische flauwekul meer dan zat is. House met ballen, hoe je het ook wendt of keert.

CLUBSTAR staat voor kwalitatief hoogwaardige house; compromisloos en vet, laat dat duidelijk zijn. Het feest in Club7 begint om 23.00 uur en zal doorgaan tot 6.00 uur s ochtends. Het festival seizoen heeft misschien de beurs van menig dance liefhebber flink leeggeschud, maar dat mag de pret niet drukken. De entree voor CLUBSTAR in Club7 is namelijk niet onoverkomelijk en bedraagt, hoe toepasselijk, slechts 7,- euro.

CLUBSTAR @ CLUB 7
Lokatie: CLUB 7 Dam 7c 1506 BC Zaandam
Datum : Zaterdag 27 augustus 2005
Tijd: 23.00 uur 06.00 uur
DJs: DJ Pierre (USA), Jayh Samson, Randy Vicious, Robert Feelgood, Timothy Watt
Deur: 7,00 euro

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws