PS Interview: Princess Superstar

Partyscene Redactie | 23 augustus 2005
headlines






Tekst: Jesse Voorn

Miss Kittin en Peaches kunnen nu zeker wel inpakken?
Princess Superstar: “Omdat ik een vrouw ben die over beats heen rapt en zingt? Ik vind het vreemd dat mensen die vergelijking maken. Waarom kan ik niet gewoon als mezelf bestaan? Ik ken Miss Kittin en ze is erg goed, maar het komt niet in de buurt van wat ik doe. We kunnen makkelijk naast elkaar bestaan.”

Je maakte in het verleden hiphop. Waarom ben je nu de kant van de dance opgegaan?
Princess Superstar: “Omdat het fascinerend is. Dit nieuwe album is de beste shit die ik ooit gemaakt heb. Het is een echte partyplaat geworden. De laatste jaren ben ik als dj de hele wereld over gegaan en in Europa ben ik enorm benvloed door dance. Ik wilde wat anders maken dan wat de meeste mensen al doen. Vernieuwend zijn is voor mij erg belangrijk en dance veranderde alles voor mij.”

Op wat voor manier dan?
Princess Superstar: “Het was een compleet nieuwe wereld voor me. Het was een vreemde ervaring om betaald te krijgen om andermans platen op te zetten. Ik vroeg me op een gegeven moment echt af waar mijn band was. In Berlijn ontmoette ik DJ Hell, want hij had me naar die stad gehaald om te draaien. Hij had eerder al mijn nummer ‘Do It Like A Robot’ geremixed, dat een bescheiden clubhit werd. Ik denk niet dat ik zonder hem in de dance scene terecht gekomen zou zijn.”

Wat vind je zo leuk aan die scene?
Princess Superstar: “In New York, waar ik woon, is er nauwelijks een dance cultuur. Na mijn ervaringen in Europa wilde ik muziek gaan maken waar mensen echt op konden dansen en helemaal van uit hun dak kunnen gaan. Ik vind hiphop nog steeds helemaal cool, maar die gasten staan altijd maar als zoutzakken te staan met hun armen over elkaar en knikken af en toe met hun hoofd. Hiphoppers gaan nooit zo uit hun plaat en ik wil mensen nu echt laten zweten.”

Je hebt een flinke batterij producers bij je album betrokken…
Princess Superstar: “Het waren stuk voor stuk producers die mij enorm aanspraken en die net als ik meer doen dan electro of dance alleen. Ik hou erg van new wave, disco en rock en dat komt allemaal terug.”

Je maakt nu electro, maar die klinkt bijna hetzelfde als de old school hiphop?
Princess Superstar: “Ik ben blij dat je dat zegt, want voor mij is dat ook hetzelfde. Tegenwoordig valt electro onder het kopje dance, maar voor mij is het gewoon hiphop. Eigenlijk heb ik dus gewoon weer een hiphop album gemaakt.”

Ga je je nu meer richten op het deejayen?
Princess Superstar: “Ik vind deejayen echt te gek, maar mijn eigen muziek blijft het belangrijkste voor me. Ik ga nu liever weer het podium op met mijn band om live de boel flink wakker te schudden. Ik voel me ook lekkerder achter m’n microfoon dan achter de draaitafels. Daar vraag ik me steeds af of het wel goed is wat ik doe. Misschien ga ik wel fulltime deejayen als ik oud en dik ben.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws