Surfgirl Tristan Prettyman goed ontvangen

Partyscene Redactie | 23 augustus 2005
headlines

Het was niet de grote zaal, maar de kleine zaal in Paradiso die afgelopen zaterdag afgeladen was. Tristan Prettyman zelf was nog het meest verbaasd over al die aandacht.

De zangeres ontwapende haar publiek met een oprecht verbaasd: “Where do you guys all come from?”. Vervolgens groette ze twee jongens in het publiek. Jaren geleden mocht ze tijdens een vakantie in Amsterdam bij hen crashen. Destijds ging haar aandacht meer uit naar de coffeeshops en kon ze amper een noot gitaar spelen. Nu had Tristan ze opgebeld met de mededeling ‘guess where I’m playing tonight!!’.

tristan on stage

Het meisje met gitaar speelde verbazingwekkend veel nummers voor iemand die nog maar één cd uitheeft. Juist bij het ene nummer dat haar doorbraak verzorgde (omdat het in een surffilm werd gebruikt) vergat ze haar tekst. Het werd haar vergeven omdat ze het, op hoogst charmante wijze, oploste door een kleine ode aan Amsterdam te brengen. Of ze hier de volgende dag op Lowlands ook mee weg zou komen is de vraag..

tristan in Paradiso geduldig zette Tristan na het concert handtekeningen op de zojuist aangeschafte cd's.

Tristan Prettyman is een typische singer/songwriter die perfect in het rijtje past van Norah Jones, Jewel, Dido, Suzan Vega en Ane Brun. Wat onderscheidt haar dan van de andere dames?

- het feit dat ze in haar jonge carrière al samenspeelde met G-love

- een singer/songwriter/surfer is in de traditie van de nu zo populaire Jack Johnsson en Donavon Frankenreiter

- een loepzuivere, melodieuze stem heeft die níet snel verveeld.

De debuut cd van Tristan Prettyman ‘Twenty-Three’ is zojuist uitgekomen in Nederland. Wil je het concert nog eens terugzien van Tristan in Paradiso? Check: www.fabchannel.com of haar eigen site voor meer info: www.tristanprettyman.com .

De gelukkige prijswinnaars van gratis concertkaarten waren Inge Peters uit Amsterdam en Mirja Ciere uit Den Haag, de laatste is zo vriendelijk geweest enkele foto’s af te staan van het concert, waarvoor dank!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws