Afterparty International Breakdance Event

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op de IBE Afterparties zijn alle stijlen waar de breakers op dansen vertegenwoordigd. Niet alleen voor de ruim 1000 breakers uit heel Europa, maar vooral ook voor de mensen uit Rotterdam en omstreken die deze muziekstijlen te gek vinden.

De muziek waarop de BBoys en BGirls dansen, is allang niet meer slechts de bekende electro beats van de jaren 80. Tegenwoordig danst men op rauwe Funk uit de jaren 60 en 70, Disco, Jazz maar ook op Hip Hop en zelfs stevige beats van the Prodigy of Chemical Brothers. Vanavond kan je alle stijlen horen waar de dansers mee bezig zijn. Van hiphop tot funk, van funk naar electro, van electro naar big beat en van big beat naar drum n bass. Live worden de diverse djs uit o.a. Denemarken, Zwitserland en Engeland aangevuld door de Amsterdamse funkband de Lefties Soul Connection.In de sound van de Lefties Soul Connection horen we de diverse muziekstijlen van de breakdance cultuur terug. Hun geluid is rauwe soul wat met name komt door het fameuze hammond orgel in de formatie. Zwaar benvloed door The Meters en andere obscure soul en funk bands uit de jaren 60 en 70, hoor je daarnaast ook mod en hiphop klanken in hun muziek.

Het IBE is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste Hip Hop Dans Festivals van Europa. De verschillende dans stromingen van de Hip Hop cultuur staan op dit gerenommeerde festival centraal. Breakdance, de meest bekende dansstijl uit de Hip Hop, vormt de rode draad in de programmering maar ook Popping, Locking en Electric Boogaloo ook wel Funk styles genoemd komen volop aan bod. Het IBE wordt georganiseerd door Nighttown i.s.m. het Dutchbboy.

Main Hall
New Styles: Hip Hop/ Ragga / Broken Beats
Dans: Finale Stand Up Dance Battle
DJs: Cut Nice - Code Red
Basement
Alternative: Punk Rock / Chemical / Bigbeat/ Drum n Bass
Dans: The Freaks Come Out at Night
DJs: Shack (DK), Woodo (ZWI)
Theatre
Funk Styles: 70s, 80s Funk/ Electro
Dans: Popping Battle / Locking Demos
DJs: Renegade (UK) / Frank
Live band: Lefties Soul Connection

ZA 3.09 IBE2005 Afterparties
Zaal open 24.00- 04.00 uur
entree 10,- excl. vvk.

Voorverkoop bij Ticket Service Nederland
www.nighttown.nl / www.ibe2005.com/ www.thenotoriousbe.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws