Lowlands: de Bijzaken

Partyscene Redactie | 16 augustus 2005
headlines

Behalve de muziek zijn alle bijkomstigheden, bijzaken en bijkomende bijzonderheden bijkans wat Lowlands zo’n bijzonder festival maakt!

India tent by night lowlands terrein

Ontspannen

Het Lima-gebied. Een gebied met naast een muziekpodium de Therapeuterette, de Biechterette, massages en tai-chi. Voor een ontspannen gesprek en de vragen des levens.

Lowlands University logo

Lowlands University is een idee van Coolpolitics en Willem van Zeeland en gezamenlijk georganiseerd i.s.m. de Lowlands festivalorganisatie.

Als langstzittende premier van ons land maakte Lubbers zijn karwei af - nu richt hij zijn blik op de hele wereld. Als professor in de globalisering schreef hij met Gorbatsjov en anderen het 'Earth Charter', hij zal op Lowlands een college geven met als thema; red de wereld, een nieuw handvest voor de aarde..

Professor Plasterk zal een college geven onder de titel Design of toeval: waarom zijn wij op aarde? Hierin zal de moleculair bioloog uitleggen hoe we geworden zijn zoals we zijn. Nou, da’s altijd handig om te weten. Andere colleges op het programma van Lowlands University zijn, Wubbo Ockels: de duurzame toekomst, Carlo Beenakker: Science en fiction van Star Trek, Jelle Reumer: O baby! Zin en lust van voortplanting.  Yeah baby yeah.

in een mooi decortje weer

Films

Alsof je niets beters te doen hebt op Lowlands zijn er maar liefst 17 speelfilms. In de Echo-tent en de Open air bios. Kunstenaarscollectief  Texelse Boys geeft samen met Captain Video workshops video. Films als Eternal sunshine of the Spotless mind (met Kate Winslet en Jim Carrey) en Team America-World Police (van de makers van South Park), maar ook griezelfilms zijn er te zien.

Schrijvers praten

Het literatuurprogramma op Lowlands begint zaterdag in de Juliet-tent met de korte documentaire ‘Miss Sarajevo’ (mede geproduceerd door Bono van U2), de eerste film van geëngageerd schrijver, journalist, regisseur en wereldreiziger Bill Carter.HIj deelt op vrijdag het podium met de Belgische  schrijver Tom Lanoye, bekend als podiumdichter, columns in onder andere Humo en het toneelstuk Fort Europa. Zondag staat een nieuw Writers Block op het programma, met onder andere Jan Hoek, de winnaars Literaire Web Wedstrijd, Tommy Wieringa en Ronald Giphart.

laat maar lullen zolang de zon schijnt door tot in de late uurtjes

En verder:

Urban Golf op het veld. Sla je slag en bekommer je niet of je iemand verwondt want de bal is groter maar zachter dan een echte golfbal. Het is de bedoeling dat je de bal over het water naar een eiland slaat. Lachen in de vorm van cabaret, stand-up comedy en straattheater met onder andere Anouar, Boom Chicago en Enge Buren in Juliet.

urban golf urban golf over het water

Ook handig om te weten als je niet tot de oudere jongere behoort

Zorg dat je een legitimatiebewijs bij je hebt, zeker als je van plan bent aan de biertjes en meer van zulks te gaan. Wanneer je op de middelbare school een CKV (Cultureel Kunstzinnige Vorming) les volgt, ontvang je naast een CJP-pas ook CKV-bonnen. Hiermee krijg je korting op de entree van Lowlands! Op het festival kunnen de leerlingen hun CKV-bonnen inwisselen bij de muntenkassa op campinggebied Noord en ontvangen ze hun korting in cash direct terug.

Meer info over programmering en extra’s: www.lowlands.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws