Lowlands

Partyscene Redactie | 9 augustus 2006
headlines

3 dagen lang de beste alternatieve muziek. Op 18,19 en 20 augustus is het weer tijd voor Lowlands alweer voor de 14de keer en het blijft één van de populairste festivals in Nederland.

hoop op zonVanaf 1993 wordt Lowlands jaarlijks gehouden, voluit heeft het festival eigenlijk Lowlands; A campingflight to Lowlands Paradise. Lowlands is een driedaags muziekfestival dat in Biddinghuizen (Flevoland) gehouden wordt. Mojo Concerts is Lowlands ooit begonnen als tegenhanger van andere festivals zoals Pinkpop en Dynamo Open Air. Met Lowlands wilde de alternatieve muziek meer op de kaart zetten.

Lowlands heeft een enorme variatie aan amusement, behalve (alternatieve) muziek hebben ze ook balletvoorstellingen, theater, film en zelfs literatuur. Op deze manier spreken ze ook een breder publiek aan, omdat het niet het zoveelste festival is waar je alleen ik kunt stampen en springen. vindt zijn oorsprong in één van de eerste Nederlandse popfestivals, A Flight to Lowlands Paradise, dat in november 1967 werd georganiseerd door de Utrechtse kunstschilder Bunk Bessel.

Nu jaren later is Lowlands uitgegroeit tot een enorm festival van 3 dagen met heel veel bekende namen. Wil je meer info over Lowlands en de Line-up van dit jaar? Kijk dan op www.lowlands.nl .

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws