CultuurNacht presents TodaysArt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De derde editie van de CultuurNacht presenteert dan de internationale en meerdaagse opvolger van dit evenement, met de nieuwe naam TodaysArt; International Festival for Art, Music & Technology. Hedendaagse internationale stromingen in muziek, video, film en vele andere kunstdisciplines zullen in heel Den Haag gepresenteerd worden. Met nog een kleine 2 maanden te gaan komt de organisatie van het festival met de eerste namen naar buiten. Zo neemt het gerenommeerde Berlijnse festival Club Transmediale de programmering op vrijdag 23 september op n van de vele locaties ! van het festival, het Theater aan het Spui voor haar rekening. Club Transmediale zet op deze avond een uniek overzichtsprogramma neer onder de naam BERLIN REMIXED.

Het Club Transmediale festival dat elk voorjaar plaatsvindt in Berlijn is het belangrijkste evenement op het gebied van hedendaagse elektronische muziek en aanverwante visuele kunst in Duitsland. Naast haar jaarlijkse profilering op het Transmediale festival in Berlijn, werkt de groep ook samen met internationale festivals zoals onlangs nog op het xFilm Festival in Sofia, Bulgarije.

Dit jaar komt Club Transmediale naar Den Haag en presenteert op de vrijdagavond en nacht van het TodaysArt festival met een programma vol elektronische muziek en bewegend beeld, welke zowel de nieuwsgierige luisteraar en alsook het dance-publiek zal aanspreken. Club Transmediales doel van de avond is een consistente en inspirerende atmosfeer te scheppen waarin de bezoekers een beeld krijgen van de vooruitst! revende stromingen op het gebied van technologie, muziek en videokunst.

In zaal 1 van Theater aan het Spui biedt Club Transmediale op vrijdag 23 september een minimal techno/microhouse programmering. Onder andere Marc Weiser (onderdeel van Rechenzentrum), DJ Mo (medeoprichter Elektro Music Department) , Sid LeRock (aka Pan/Tone, onlangs nog op het MELT! Festival) en Jef Milligan (oprichter van Revolver Canada Recordings, Toronto) brengen hun eigen producties live te gehoren. Het Transforma VJ-collectief (residents op het Club Transmediale festival) zal hun toegepaste videokunst bij deze optredens vertonen.

De programmering in Zaal 2 gaat dieper in op de onbegrensde mogelijkheden in cross-overs tussen elektronische muziek en aanverwante kunsten. Naast het koele elegante minimal is er veel ruimte voor wilde expressie, mixmash, humor en persoonlijkheid. De expressieve artiesten Felix Kubin (lid van de futuristic noise band Klangkrieg), Kevin Blechdom (werkte o.a. met Jamie Lidell en releast op Chicks On Speed), Jason Forrest (aka Donna Summer) en DJ KODI a.k.a. Nathalie Bruys (o.a. programmeur Kunstvlaai 2004, Amsterdam) vormen op deze avond dan ook het programma in deze zaal.

De Foyer van het gebouw wordt ingenomen door Staalplaat Soundsystem met hun Yokomono installatie, een bizarre show van autootjes met naald die als platenspeler fungeren en ronddraaiende versterkers voeden met hun signaal. Holger Lipmann vertoont in de foyer zijn audio-video installatie Minimal Garden met de verzorging van geluid door Alva-Noton (Raster Noton) en Jan Rohlf bouwt zijn Genregenerator op deze locatie, waarmee bezoekers zelf on-the-fly nieuwe muziekgenres kunnen componeren.

Naast dit bomvolle en grensverleggende pr! ogramma op de vrijdag in het Theater aan het Spui, is het gedurende de avonden van de 23ste en 24ste n grote multimediale en multidisciplinaire belevenis in en rond het centrum van Den Haag. TodaysArt 2005 programmeert op een 30tal locaties in de binnenstad en het GemeenteMuseum met cutting edge disciplines als videokunst, muziek, industrile technologische installaties, literatuur, moderne dans en theater. Kijk de komende weken op www.todaysart.nl voor meer informatie over programma, locaties en voorverkoopadressen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws