Theater in het Bos

Partyscene Redactie | 9 augustus 2005
headlines

Theater met de sterren aan de hemel als dak. Klassiekers als Shakespeare en Tsjechov in een eigenzinnig en moderne bewerking en onhollandse sferen op de tribunes. Doe eens een bostheatertje!

bos theater klassiekers klassiekers

In de zomer van 1985 streken een groep toneelspelers en hun regisseur, op zoek naar ander theater en een ander publiek, neer in het openluchttheater van het Amsterdamse Bos. Dit theater, op nog geen tien minuten van de Zuid-as, is sindsdien uitgegroeid van een haveloos en vergeten plek in het bos, tot een fraai gerenoveerd, publieksvriendelijk theater. De schitterende ligging, de sfeer, de toegankelijkheid, alles werkt mee om de fantasie op gang te brengen en een grotendeels onervaren theaterpubliek een onvergetelijke avond te bezorgen. Het is een traditie geworden die niet meer is weg te denken uit de Amsterdamse zomers.

Elk jaar vindt er in de maanden juli en augustus een grootschalig theaterevenement plaats.

route

De tribunes bieden plaats aan bijna tweeduizend toeschouwers, en zijn avond aan avond overvol. De sfeer is er on-Hollands feestelijk; vaak zitten de mensen al uren van te voren gewapend met picknickmanden en flessen wijn op de banken.

Openluchttheater Amsterdamse Bos, tot en met 3 september: Ivanov van Tsjechov.

Iedere avond behalve zondag en maandag, start voorstellingen 21:30, entree: 12,50, reserveren aan te bevelen: www.bostheater.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws