PS Interview: Roger Sanchez

Partyscene Redactie | 9 augustus 2005
headlines




Tekst: Jesse Voorn

Hoe verklaar je het succes van Release Yourself?
Roger: “Ik denk dat veel mensen zich lekker voelen bij de vibe die het uitstraalt. Het is funky, maar toch met een scherp randje. Dit is ook het geluid waar ik voor sta. Vooral in de zomer is het heerlijk en ik ben dan ook meestal de hele tijd aan het werk. Ik ga er helemaal voor en wordt er ook nooit moe van.”

Zijn die compilaties een goede afspiegeling van de clubavonden?
Roger: “Zeker wel. De dansvloer is altijd erg belangrijk voor mij en met zo’n mixcd wil ik die energie toch een beetje proberen te vangen. Het mooiste van draaien vind ik nog het contact met het publiek. Dat geeft me een hoop energie en je kunt dan ook zien of je wel goed bezig bent. Release Yourself is een concept, waar ik ook graag zoveel mogelijk in betrokken ben. Ik hou me dan ook niet alleen bezig met de muziek, maar denk ook mee over de aankleding en het artwork van de cd’s.”

Je werkt ook aan een nieuw studioalbum. Wat kunnen we daar van verwachten?
Roger: “Het gaat ‘Turn On The Music’ heten en het wordt een heel persoonlijk album. Het is een pure expressie van mijn gevoelens en mijn ervaringen in het leven. Een verlengstuk van mezelf. Daarom gebruik ik ook zoveel verschillende invloeden. Ik werk ook voor het eerst echt met live muzikanten en vocalisten als Kelis. Dat geeft het een organischer gevoel. Het album moet volgend jaar verschijnen.”

Zit daar ook weer veel latin in?
Roger: “Ik ben een Latino. Latin is mijn tweede natuur. Ik gebruik natuurlijk ook veel andere stijlen en invloeden, maar latin is heel natuurlijk voor mij en het is dus logisch dat ik er mee werk.”

Op je album veel muzikanten en onlangs heb je ook voor het eerst opgetreden met een live band. Hoe beviel dat?
Roger: “Het was helemaal te gek. Ik heb een live band samengesteld voor een aantal wereldwijde optredens. Ik wilde graag dat live element aan mijn dj-sets toevoegen. Ik zie het echt als een nieuwe stap in mijn creativiteit. Ik denk dat mijn geluid er wel door veranderd is, meer rock, maar ook meer hiphop en electro invloeden. Het hangt toch iedere keer weer van mijn gevoel af hoe iets klinkt. De mensen waren erg enthousiast en de energie was verbazingwekkend. Ik was zelf trouwens ook aangenaam verrast.”

Wil je het vaker gaan doen?
Roger: “Als mijn artiestenalbum straks klaar is wil ik nog meer live shows gaan doen ja. Ik wil mezelf namelijk voortdurend blijven ontwikkelen en uitdagen en steeds een niveau hoger komen. Maar het zal nooit een vervanging worden voor het draaien.”

Is het wel een van de nieuwe dingen binnen de dance scène?
Roger: “Voor mij in ieder geval wel. Het gebeurt natuurlijk al wel vaker, maar ik denk dat dj’s wel vaker op zoek zijn naar dat beetje extra. De scene heeft behoorlijk wat goede veranderingen doorgemaakt en dance heeft zich over de hele wereld inmiddels wel bewezen als een blijvertje. Het is goed dat het zo groot geworden is. Ik kom in ieder geval op plaatsen waar ik normaal nooit zou komen.”

En Ibiza is nog steeds het episch centrum?
Roger: “Ik denk dat Ibiza wel een bepaalde rol speelt, want het is het feesteiland bij uitstek. Lekker weer en het ziet er exotisch uit. Het is mijn tweede thuis, ook spiritueel. Ik wil graag deel uitmaken van Ibiza, omdat de uitstraling ook erg goed is.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws