Smart NK Wakeboard

Partyscene Redactie | 9 augustus 2005
headlines

De Bosbaan in Amsterdam zal komend weekend het decor worden voor het Nederlands Kampioenschap Wakeboard Boot. Het zal een record aantal deelnemers van hoog niveau aantrekken.

wakeboard nk

Zaterdag 13 en zondag 14 augustus zal bijvoorbeeld zesvoudig Nederlands kampioenen Denise de Haan meedoen. Onlangs haalde zij nog de gouden medaille bij de World Games in Duitsland. Onderdeel wakeboarden, ja..

Wakeboarden wordt in snel tempo populair in Nederland. Het behoort tot één van de zes disciplines die vallen onder de Nederlandse Waterski Bond. Het niveau van de riders wordt steeds beter en de NWB heeft een topsportcoördinator aangesteld om alle talenten te helpen ontwikkelen en nieuwe te scouten. Voor alle disciplines, dus zowel achter de kabel als achter de boot.

wakeboard nk wakeboard nk
De sport kent haar oorsprong in Amerika waar het begon als een combinatie tussen golfsurfen en waterskiën. De riders staan zijwaarts op een board en worden voortgetrokken door een kabel of een boot. Spectaculaire sprongen en moves hoog in de lucht maken de sport dan ook aantrekkelijk voor een groot publiek.

Wakeboarden kent één onderdeel, de tricks. Riders krijgen twee runs, waarin ze per stuk tussen de vier en acht tricks maken. Het gaat bij wakeboarden niet om snelheid, maar juist om stijl en spektakel. Riders worden beoordeeld op de manier waarop ze een trick maken, de variatie in hun parcours en hoe hoog en breed de tricks zijn.

Smart NK Wakeboard, De Bosbaan, Amsterdam.

De voorrondes van het NK Boot vinden plaats op zaterdag 13 augustus en de verwachting is dat de finales beginnen op zondag 14 augustus om ongeveer 12.00 uur.

www.smartnkwakeboard.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws