Guy Ritchie en Marilyn Monroe in de buitenlucht

Partyscene Redactie | 8 augustus 2005
headlines

Neem je eigen stoel mee en kom deze week ‘gratisch ende voor nietsch’ genieten van een aantal klassiekers op het witte doek. Oude en nieuwe klassiekers welteverstaan. Van lachen om de gortdroge Engelse humor van regisseur Guy Ritchie tot kwijlen bij sexgodin Marilyn Monroe.

De samenwerking tussen Atrium en Filmhuis Den Haag resulteert dit jaar in de hieronder vernoemde vertoning van klassiekers op het Spuiplein in hartje Den Haag.

Woensdag 10 augustus lock, stock & 2 smoking barrels

Lock, Stock & two smoking barrels (1998). Onder regie van Guy Ritchie (de man van Madonna, die dus) wordt een bloedspetterende geweldsfilm een bijna hilarische komedie. Voorzien van catchy popmuziek en spelers als Jasong Fleming, Vinnie Jones en Sting.

Donderdag 11 augustus Les Choristes

Les Choristes (2004). Een ouderwetse, franse, feelgood movie. Hoe een muziekleraar de stugge leerlingen van een tuchtschool de kracht en magie van muziek bijbrengt. Regie Christopher Barratier.

Vrijdag 12 augustus Istanbule Tales

Istanbul Tales (2005). Istanbul vormt het decor van vijf sprookjes. Fantasie en werkelijkheid vloeien in elkaar over. Met de Nederlands-Turkse miss World Azra Akin. Regie: Selim Demirdelen.

Zaterdag 13 augustus Some like it hot

Some like it hot (1959). De klassieker onder de klassiekers. Ouderwetse humor die zich door alle jaren heen weet te slaan. Tony Curtis en Jack Lemon als twee verklede damesorkest leden die om beurten strijden en zwichten voor de charmes van sexbom Marilyn Monroe. Regie: Billy Wilder.

Openluchtbioscoop 2005, Spuiplein, Den Haag. Films starten iedere avond om 22:00 uur.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws