Dance Valley gaat tweede dag in

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na de regenval van vrijdag leek het festival op een klein drama uit te lopen maar volgens festival-directeur Brian Bout ligt het terrein er zaterdag 'redelijk' bij. "Sinds vrijdagavond is het droog geweest en ook de nacht is rustig verlopen", zegt Bout.

Het terrein stroomt langzaam vol met feestgangers. Volgens de politie Kennemerland valt de drukte op de weg nog 'heel erg mee'. "Dat komt vermoedelijk door de regen van zaterdagochtend", aldus een woordvoerder.

Het is dit jaar voor het eerst dat het festival een meerdaags festival is. De eerste nacht op de camping is goed verlopen, zegt Bout. "We horen geluiden van het publiek dat zij ondanks het weer tevreden zijn met de gang van zaken. Er zijn vannacht ook helemaal geen opstootjes geweest." Volgens Bout kenmerkt dat de goede sfeer op het festival. "Het is duidelijk dat Dance Valley nu het 'Woodstock van de dance' genoemd kan worden."

Over het gehele terrein lag vrijdag nog een laag water van vijf centimeter. "Van de echte probleemplekken hebben we water weggezogen en houtsnippers gestrooid." Bout benadrukt dat er wel rekening gehouden moet worden met modder. "Het is niet zo dat je hier net zoals in een hal lekker met je witte gympen rond kan lopen."

De openluchtpodia, die vrijdagmiddag door de regen gesloten werden, zijn vrijdagavond weer open gegaan. Ook zaterdag blijven de podia 'gewoon geopend'. De organisatie verwacht zaterdag ongeveer 45 duizend bezoekers. Het festival duurt tot zaterdagavond middennacht. Bezitters van een campingkaart kunnen tot zondagmiddag op de camping op het festivalterrein blijven.

Zie ook:
Dance Valley weer update
Buitenpodia Dance Valley dicht wegens slechte weer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws