Club Noa heropent de deuren

Partyscene Redactie | 4 augustus 2005
headlines



Het waren turbulente tijden voor Club Noa. Veel partyorganisaties gaven er het laatste jaar goede feesten, maar een verbouwing deed de club de das om. “Commercieel gezien was de club al een groot succes, maar het ging fout bij de verbouwing,” legt Marco Braam, eerder eigenaar en nu manager van de club uit. Door de verbouwing kwam Noa in een schuldpositie terecht en moest er een verrekening plaatsvinden toen de locatie werd overgenomen. De partijen die de club verbouwd hadden werden daar bij benadeeld en vroegen het faillissement van de BV Club Noa aan. Aangezien er niet betaald kon worden, werd het faillissement ook uitgesproken. Marco Braam: “De BV is failliet gegaan, maar daar is nu een nieuwe BV voor teruggekomen. Daarmee hebben we nu dus een doorstart van Club Noa mee gerealiseerd.”

De club gaat nu weer vol vertrouwen verder. Op papier is er een en ander veranderd, maar verder blijft in principe alles hetzelfde. “Iedereen die bij Noa betrokken was, is gebleven en alles blijft verder zoals het was,” vertelt Marco. “Het personeel blijft gewoon werken, alle grote feesten komen weer terug en het gevoel van Noa ook.” Marco Braam voelt zich daarbij gesterkt door de partyorganisaties en het publiek, die hem en de club altijd zijn blijven steunen. De leveranciers die er eerst waren gaan nu ook verder. “Er waren veel schuldeisers met kleine bedragen en daar hebben we mee gepraat. Daar kunnen we nu ook mee verder, dat komt uiteindelijk wel goed.” De club is inmiddels volledige verbouwd tot een schitterende club, met veel nieuwe high-tech spullen, een podium en een nieuw café met een gloednieuw terras. De locatie is veel functioneler geworden en ook op het gebied van reclame wil Marco meer gaan doen, want, zo zegt hij, de club is nu uitstekend voor bedrijven om er fotoshoots in te gaan doen. Verwacht voortaan in Noa veel glitter en glamour en een flitsend interieur.

Nu staat alles weer goed op de rails, maar het hele gebeuren heeft een flinke deuk achter gelaten. Marco: “Persoonlijk heb ik veel te verduren gehad, maar nu is het gelukkig allemaal weer goed geregeld. Maar ook de club heeft veel geleden, want het hele proces heeft ons geremd in de vooruitgang. Ik kon er destijds niet meer van maken. Die situatie is ontstaan en dat was absoluut niet de bedoeling. Die zes weken dat we dicht waren, waren een dikke aderlating, maar nu kunnen we gelukkig weer vooruit. Dit is nog maar het begin.” De Amsterdamse organisatie Chemistry heeft de eer het openingsfeest te organiseren. Op zaterdag 13 augustus is er een nieuwe editie van Rush, dat voortaan definitief naar de zaterdagavond gaat. “We hopen dat we weer aan de verwachtingen van het publiek kunnen voldoen en we hebben er veel van geleerd, zegt Marco. Het vertrouwen en de zin om door te gaan zijn er weer. De nieuwe site van Club Noa gaat uiterlijk 31 augustus weer de lucht in.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws