Tiefschwarz (Ali) in 11 op vrijdag 26 augustus (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Vrijdag 26 augustus is n van de broers, Ali Schwarz, te gast in 11 tijdens is the new

Tiefschwarz deed voor het eerst van zich spreken met de vocale deephouse-single Music, die uit kwam op het Wave-label van de New Yorkse dj Franois K.
Hun voorliefde voor deephouse - vandaar ook de naam Tiefschwarz, een mix van hun eigen achternaam en tief wat diep in het Duits betekent kwam ook sterk naar voren op hun debuutalbum RAL9005 dat in 2002 uitkwam.
Nadat ze verhuisden van Frankfurt naar Berlijn, evolueerde hun sound naar een rauwer en elektronischer geluid. De single Ghosttrack markeerde deze verandering in stijl in 2003.
Sindsdien is het hard gegaan. De volgende vlijmscherpe singles en remixes (denk aan de remixen van Kelis, DJ Hell en natuurlijk Spektrums clubhit Kinda new) begaven zich nadrukkelijk op het snijvlak van vuige electro, acid en house. Als dj-team toerden ze langs vele internationale bekende clubs waar hun sets uitzinnig werden ontvangen.
Onlangs kwam hun goed ontvangen tweede album Eat Books uit, waarop Tiefschwarz hun eigenzinnige blend laat horen: rock, new wave, freaky electro-house en een perfecte cast vocalisten van onder andere Matt B. Safer (The Rapture), Eric DClark, Chikinki en Tracey Horn (Everything But The Girl). Enkele weken geleden was Tiefschwarz nog een van de headliners van het Amsterdamse 5 Days Off-festival.

is the new is de vaste maandelijkse avond van djs Radar en Richard Parker.
De opvallende flyers, ontworpen door design-en vj-team News, beginnen inmiddels hun eigen leven te leiden in het Amsterdamse. Met teksten als New York is the new York en dit keer Chaos is the new order en Tiefschwarz is the new Deep Purple die op de voorkant staan, wordt de lezer steeds weer op het verkeerde been gezet of tot denken aangespoord.

is the new - Vrijdag 26 augustus
DJs Tiefschwarz (Ali), Radar, Richard Parker
VJs News
Entre 10 euro. 11_ben_je_zelf pashouders ontvangen twee drankmuntjes.

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways / Win in het Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws