Beachchallenge 2005

Partyscene Redactie | 31 juli 2005
headlines

Het is pas over een paar weken, maar je kunt er maar beter voor getraind hebben.. De Beachchallenge op 20 augustus. Deze off-road thriathlon is de oudste en grootste van Nederland..

mountainbiken

Dit jaar vindt de race plaats in het strand- en duingebied van het Westland, ter hoogte van Monster. Het is niet echt een eenvoudige thriathlon, zelfs behoorlijk pittig maar wel door een mooi, ruig natuurparcours. Ter Heyde

Zwemmen in zee, een volledig offroad mountainbike parcours en fijn nog even 10 kilometer hardlopen! Gevecht tegen de elementen, maar vooral jezelf dus.

Zwemmen: potje zwemmenHet eerste onderdeel in deze offroad uitdaging is een stuk zwemmen in de Noordzee, waarbij gestart wordt vanaf het strand. De wedstrijdserie zwemt 1500 meter in de Noordzee, waarbij men tussendoor even terugkomt op het strand en daarna opnieuw te water gaat. De recreatieve startseries zwemmen een rondje om een golfbreker. Zeestroming en soms forse golfslag vormen bij dit onderdeel de grote tegenstanders.

Fietsen: potje fietsenNa het zwemmen volgen 28 lange en zware kilometers mountainbiken op een volledig off-road parcours: over het strand, door de duinen en over paardepaden. Tijdens het fietsen moet men het opnemen tegen de altijd aanwezige zeewind, zuigend strand, getijdepoelen en mul zand. Stayeren is toegestaan, maar zelfs ondanks dat is dit onderdeel geen eenvoudige opgave.

Lopen: potje zwemmenNa deze twee zware onderdelen is het nog niet over. Als afsluiting wacht nog 10 kilometer hardlopen, waarbij het parcours de deelnemers in drie zware ronden over het strand en door de duinen leidt naar de verlossende finish. Naast de gemakkelijke duinpaden en het harde zand langs de vloedlijn wordt men ook volop getrakteerd op mul zand en de op- en afgangen tussen de duinen en het strand

Durf je nog? Inschrijven kan nog op www.beach-challenge.nl

Beachchallenge 2005:

20 augustus, Strand Ter Heijde (Monster), inschrijfgeld vanaf 18 euro

start i.v.m afgaand tij: vanaf 17:00 uur.

Info: www.beach-challenge.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws