Sweet Vibes 2005 in Zoetermeer (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

SweetVibes kent drie onderdelen: een streetparade, een festival en een afterparty. SweetVibes presenteert grote namen uit de dance underground als James Holden, Hardfloor (live), Ken Ishii en Stacey Pullen. Bovendien is er aandacht voor de hardere dance stijlen. SweetVibes is voortgekomen uit SweetValley en kan bogen op een traditie van tien jaar. Met nog iets meer dan drie weken te gaan is de volledige opzet en programmering van SweetVibes 2005 nu definitief.

De parade, bestaande uit vijftien fraai gedecoreerde trucks, vertrekt om 14.00 uur vanaf het Stadshart in Zoetermeer. De trucks zullen worden gehost door een aantal vooraanstaande organisaties. Met een exclusief optreden van James Holden springt de truck van Sound Architecture het meest in het oog. Maar ook de wagen van Syndikaat Records is met sets van Lars Klein en Vincent de Wit voor de techno liefhebbers meer dan de moeite waard om achteraan te dansen. Naast het rijke aanbod aan regionaal talent zullen de trucks verder worden bezet door blikvangers als DJ Rob & MC Joe, Chaos, L-Dopa, Seutek, Minidell en Joachim.

Om ongeveer 16.15 zullen de trucks het festvialterrein rondom het Silverdome bereiken. In zeven areas komen daar alle denkbare dance stijlen aan bod. Van techno tot hardcore, van minimal tot eclectisch; het volledige spectrum van de dance wordt benut om elke liefhebber op zijn of haar wenken te bedienen. Wat te denken van de Insomnia Area met de pioniers van het eerste uur Fierce Ruling Diva of de Eclectic Area met Minimal Eindhoven, Sabotage en Subtronic. Verder geven Vincent de Wit en Carlos Rios n van hun befaamde live techno sets weg en staat Comtron garant voor een live set electrofunk van de bovenste plank.

Naast de DJs is er op het festival een belangrijke rol weggelegd voor de verschillende acts. Mechanische, vuurspuwende paarden, steltlopers en graffity artiesten maken van SweetVibes 2005 een bijzonder visueel spektakel. Verder kunnen bezoekers met een bad hair day terecht bij de Kinky kappers om zich voor een luttele tien euro de laatste haarmode te laten aanmeten.

Om 23.00 uur is het festival afgelopen en wordt het startsein gegeven voor de afterparty. Het Silverdome is voor deze avond ingedeeld in twee areas. In de main hall is het vooral techno en tech-house wat de klok slaat. Internationale toppers als James Holden (UK), Hardfloor (live) (D), Stacy Pullen (USA) en Ken Ishii (Japan) zullen Zoetermeer op haar grondvesten doen schudden. Ook Nederland is met Benny Rodrigues en DJ Joachim goed vertegenwoordigd. In Area 2 komen de hardere stijlen aan bod met DJ Rob & MC Joe, Gizmo, DJ Norman, Deaz D en Emillio Gomar. VJs Jack & Nath zorgen op drie imposante schermen voor de visuals.

De streetparade is voor iedereen gratis toegankelijk. De prijs voor een kaartje voor het festival bedraagt 10 euro. De entreeprijs voor de afterparty in het Silverdome is vastgesteld op 30 euro. In de voorverkoop zijn passe partouts 25 euro beschikbaar, waarmee zowel het festival als de afterparty kan worden bezocht. De voorverkoop vindt plaats via ticketbox of in Zoetermeer bij Partypoint. Op de dag zelf bedraagt de prijs voor een passe partout 35 euro.



Zaterdag 30 juli 2005
Vertekpunt streetparade: Stadshart, Zoetermeer
Aanvang: 14.00 u
Rondom Silverdome, Zoetermeer
Aanvang: 16.15 u

Locatie afterparty:
Silverdome, Zoetermeer
Aanvang: 22.00 u
Einde: 07.00 u

Voorverkoop:
Partypoint, Dorpsstraat 156, Zoetermeer (geen fee) en Ticketbox.

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways / Win in het Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws