Freeland Sneaker

Partyscene Redactie | 19 juli 2005
headlines
Het lijkt steeds vaker te gebeuren, artiesten die kleding en schoeisel gaan ontwerpen. Underworld ontwierp al een sneaker voor Adidas en Adam Freeland heeft nu ook een schoen ontworpen. De Brit is daarvoor de samenwerking aangegaan met het skatemerk ‘Etnies’, dat skateschoenen fabriceert. Freeland heeft voor het merk een speciale Marine Parade ‘Ethic’ schoen ontworpen, naar aanleiding van zijn eigen clubavond en label Marine Parade.

Freeland werkte aan de sneaker met zijn goede vriend en mede-schoen fetisjist Phil Dawson. De schoen heeft een eenvoudig design, maar Freeland heeft er toch twee jaar aan gewerkt. Het schoeisel ziet er traditioneel en klassiek uit, met dikke veters natuurlijk, dat dan weer wel, en dat was precies de bedoeling van de dj en Etnies. De sneaker is voorzien van het logo van Marine Parade. De schoen heeft ook een speciale ‘skate-tong’, die is drie keer dikker dan de normale tong op een skateschoen. Dat borduurt voort op een bepaalde methode, waarbij skaters de tongen in hun schoenen propten, voor meer bescherming, maar ook voor meer stijl. Slechts vijftig paar, met een handtekening van Adam Freeland, gaan in de verkoop, op de site van Marine Parade. Oude sneakers, onder meer de gewilde Adidas van rapgroep RUN DMC, brachten op sites als Ebay wel 1000 dollar op. Benieuwd of die van Freeland ook die richting op zullen gaan.

Sneakers en dj’s zijn al jaren nauw met elkaar verbonden. Zo gaat er van dj Dave Seaman het gerucht dat hij een gigantische collectie sneakers heeft, met veel zeldzame exemplaren, staat Sasha bekend om zijn Adidas-collectie en draagt ook John Digweed steevast bepaalde sneakers.

Kijk voor meer info op de site van Marine Parade.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws