Nightlife magazine Alife plaatst nepprijsvraag voor Underworld @ 5 Days Off

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het artikel veroorzaakte de nodige commotie en reacties. Zoveel zelfs dat er vrijwel direct na publicatie nieuwe, doorslaggevende informatie binnenkwam waardoor besloten werd om het artikel tijdelijk offline te halen om deze informatie te onderwerpen aan een nader onderzoek.

Uit eerdere navraag bij de organisatie van 5 Days Off bleek al dat de prijsvraag voor het uitverkochte Underworld concert voor 100% zeker een hoax was. Deze ontdekking werd ongeveer twee weken voor het concert gedaan toen een mailing werd ontvangen waarin de prijsvraag vermeld stond. Nadat de organisatie van 5 Days Off lucht kreeg van deze nepprijsvraag gaf men aan direct actie te zullen ondernemen. Uit de nieuwe informatie blijkt dat Alife op diezelfde dag een e-mail ontving van de organisatie van 5 Days Off waarin gesommeerd werd om de prijsvraag direct offline te halen. Alife deed dit echter niet en pas na publicatie van het artikel door Phono werd de prijsvraag offline gehaald. Uit de nieuwe informatie bleek ook dat de prijsvraag van Roger Sanchez album release party in Panama, in tegenstelling tot wat eerder beweerd werd wl echt was.


Een screenshot van de hoax prijsvraag van het Underworld concert: na sommatie van de organisatie deze direct weg te halen bleef de prijsvraag nog ongeveer n week online staan

Vrij snel na publicatie van het artikel op Phono verscheen er een verklaring op www.alife.nl waarin te lezen was dat de Underworld prijsvraag berustte op een misverstand tussen Alife en Mojo. Wij vroegen Martijn Meyer van Alife dan ook om een reactie over dit misverstand.

Helaas hebben wij na herhaaldelijk aandringen daartoe geen inhoudelijke verklaring mogen ontvangen van Alife, desondanks wij de mogelijkheid tot een uitgebreide schriftelijke verklaring hebben aangeboden waarin Alife alle aantijgingen kon en mocht weerleggen. We hadden ook graag een antwoord gezien op de volgende vragen:


Je spreekt over een misverstand tussen Alife en Mojo. Leg dat eens uit Leg dat eens uit want hoe kan het zijn dat er een misverstand kan ontstaan over toestemming voor een prijsvraag?

Als dit daadwerkelijk een misverstand was, waarom bleef de prijsvraag dan tot twee dagen voor het concert van Underworld gewoon online staan en waarom heeft Alife geen gehoor gegeven aan de sommatie van 5 Days Off om de prijsvraag direct te verwijderen?

Wat is er gebeurd met alle deelnemers aan de Underworld prijsvraag die eerst lid moesten worden van Alife alvorens zij kans zouden maken op de vrijkaarten? Zij dachten allemaal mee te dingen naar n van de setjes vrijkaarten

Op diverse internetfora waren reacties van gebruikers te lezen die niet verbaasd stonden van dit nieuws en kwaadspraken over Alife. Er waren ook reacties te lezen dat er getwijfeld werd over de echtheid van andere prijsvragen op Alife. Wat is jouw reactie daarop?

Tot slot: Besef je je dat je met dit soort acties niet alleen jezelf een slechte naam geeft maar je ook andere websites ernstig benadeeld?

Wij betreuren het ten zeerste dat Alife niet inhoudelijk heeft gereageerd op onze vragen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws