Tokyo Project

Partyscene Redactie | 12 juli 2005
headlines





Hed Kani groeide uit tot een toonaangevend label voor groovy deephouse, maar daarmee ook bijna tot een instituut. Mark Doyle richtte het label op en bracht het groot. De Brit is altijd blijven zeggen dat hij ermee zou stoppen als het niet meer om de muziek ging. Volgens hem was dat nu het geval en daarom is hij opgestapt. Stilzitten doet hij echter niet en Doyle gaat verder met zijn nieuwe label Tokyo Project.

Mark Doyle bedacht het hele concept van Hed Kandi terwijl hij werkte bij het radiostation Jazz FM, formeel de eigenaar van Hed Kandi. Een paar jaar geleden werd Jazz FM gekocht door de Guardian Media Group, waardoor er een nieuwe directeur kwam. Diens visie over muziek en dus Hed Kandi stond haaks op die van Doyle en de twee konden niet met elkaar door één deur. Doyle was op een creatieve manier met het label bezig en directeur Phil Faversham meer zakelijk. Gevolg is dus dat Doyle voor zichzelf kiest en Hed Kandi verlaat.

Helaas voor Hed Kandi gaat bijna het hele team met Doyle mee. Dat bestaat naast Doyle zelf uit de tekenaar, een aantal mensen van het bureau en vier dj’s. Ook de Nederlandse Hed Kandi dj, Mike van Loon, gaat mee naar Tokyo Project. “Het liep creatief gezien niet helemaal lekker meer bij Hed Kandi en daarom werd het tijd voor een nieuwe stap,” legt Mike van Loon uit. “Daarom ben ik ook mee gegaan. In Nederland zijn de Hed Kandi feesten al bijna drie jaar steevast uitverkocht en ik had nog jaren bij het label kunnen blijven, maar ik wil niet teren op bepaalde successen. Ik wil doorgaan.” Maar het is ook een stukje loyaliteit naar Doyle toe. Mike: “Mark is m’n maatje en we denken precies hetzelfde. Ik ben in deze wereld gestapt voor de muziek en niet voor het geld.”

In principe verandert er niets aan het concept, behalve dus de nieuwe naam. “Alles blijft eigenlijk hetzelfde,” vertelt Mike. “We blijven ons richten op de groovy house, maar we gaan we iets meer terug naar de roots, waar het zeven jaar geleden allemaal bij ons om begonnen is. Er komen feesten over de hele wereld en op Tokyo Project worden ook weer gewoon de beroemde compilaties uitgebracht. De eerste ligt zelfs 1 september al in de winkels.” Eigenlijk gewoon Hed Kandi onder een nieuwe naam dus. De inspiratie voor de naam kwam natuurlijk van Tokyo, volgens Mike een grote, industriële stad, met veel Manga en mooie plaatjes, precies zoals ook het ontwerp van Tokyo Project.

In principe verbreekt Tokyo Project per 1 september de banden met Hed Kandi, maar sprake van haat en nijd is er niet. Mike: “Die mensen blijven wel vrienden en ik zal ook best nog wel eens op een Hed Kandi feest draaien. Er zit geen kwaad bloed richting Hed Kandi. Het hele gebeuren doet me ook best pijn, want met Hed Kandi hadden we wel iets moois opgebouwd. Maar soms moet je gewoon verder. Je moet het zien als een kind dat uit huis gaat.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws