Trance in de dressuurbak met Edward Gal

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Gal verschijnt dan voor het eerst in de ring met de muzikale ondersteuning van het deejay/producer duo Jochen Miller en Boy Lamoen. Zijn muziekkeuze en choreografie kunnen met recht baanbrekend genoemd worden in de doorgaans op klassieke klanken georinteerde ruitersport.

Nieuwe kr
Van de nieuwe kr verwacht ik veel, aldus Edward Gal. Hij is speciaal voor mijn hengst Geldnet Lingh gecomponeerd door Jochen Miller en Boy Lamoen. Ik wilde graag iets anders, weg uit de klassieke hoek, iets wat geen enkele ruiter heeft. Mijn zakenpartner en coach Nicole Werner heeft Jochen Miller leren kennen in The Matrixx in Nijmegen, waar hij resident DJ is. De muziek die hij samen met Boy Lamoen produceert sprak ons onmiddellijk enorm aan en de samenwerking is zowel voor de deejays als voor ons n groot avontuur. Het geluid heeft zon mooie beat dat je vanzelf meegenomen wordt door de muziek. Er zitten veel mooie overgangen in en bijvoorbeeld pirouettes in piaffe, wat meer punten op kan leveren dan de oefeningen die ik nu rijd. Maar of dat genoeg is om Anky te evenaren zal moeten blijken, het is natuurlijk erg spannend hoe de kr ontvangen wordt.


Edward Gal...

Gal versus Van Grunsven
Begin juni werd Edward Gal tweede op het Nederlands kampioenschap dressuur. Hij verraste vriend en vijand door het eerste onderdeel, de Grand Prix, op zijn naam te schrijven. Daarmee troefde hij dressuurkampioene Anky van Grunsven af. Maar Van Grunsven revancheerde zich in de kr op muziek, het meest populaire onderdeel van de dressuur. De vraag is of Van Grunsven tijdens Outdoor Gelderland en tijdens de Europese Kampioenschappen in Moskou Gal nog voor kan blijven. Op vrijdagavond 15 juli tijdens het Dressuurgala krijgt het publiek de primeur van de nieuwe kr van Gal en zijn tophengst Geldnet Lingh te zien in een spetterende show.



Miller & Lamoen
Jochen Miller en Boy Lamoen vormen een sterk duo, waarvan muzikaal veel verwacht mag worden. Miller stond dit jaar op Innercity, trok een volle zaal tijdens Trance Energy, staat 13 augustus main stage op het Eindfeest van de FFWD Dance Parade en is hard op weg n van de grotere DJs van Nederland te worden. Lamoen timmert aan de weg onder meer door sterke sets in The Matrixx, Lexion en andere toonaangevende clubs.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws