Matrixx: 7 dagen gratis dance tijdens Vierdaagse

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De Nijmeegse Vierdaagse is voor wandelaars het ultieme evenement van het jaar. En voor The Matrixx het startpunt van een serie spetterende dancefeesten aan de Waal en in de club. Zeven avonden (van 16 tot en met 23 juli) de beste dance van meer dan twintig DJs. Met Marco V, Ferry Corsten, Pavo, Zany, Johan Gielen, Roog, Erick E. en vele anderen. Wandelen mag, maar hoeft niet. En, ook leuk, het is allemaal gratis. Met dit jaar voor het eerst een eigen hardstyle-area.

Nijmegen is in de derde week van juli traditioneel een gekkenhuis tijdens de Vierdaagse. Tienduizenden zwoegen zich over de heuvels in het zweet voor de felbegeerde medaille en de eer. De crew van The Matrixx mag er graag naar kijken, maar heeft het die dagen druk met heel wat anders: het neerzetten van n van de grootste gratis dancefestivals van Nederland. Elke avond, een week lang, is het raak aan de Waal.

Dit jaar splitst The Matrixx de podia. Op de traditionele plek onder de Waalbrug wordt Under the Bridge gehouden. De nadruk ligt hier op trance, hardtrance, techno, groove en club. Logisch, met namen als Johan Gielen, Jochen Miller, Benny Rodrigues, Marco V., Erick-E en nog veel meer. Op de dinsdagavond (als rustig tussendoortje) is er een disco-avond.

Een stukje verderop aan de Waalkade (bij de spoorbrug) gaat het gas erop met de grote namen van de harde kant van de dance, zoals dat zo mooi heet. Zany, Beholder & Balistic, Super Marco May, Deepack, Pavo - en dan is de lijst nog lang niet compleet. Het decor is daar een mengeling van de Romeinse mainstage van Emporium, plus de industrile look (gratis verzorgd door de NS) van de spoorbrug over de Waal. Vanwege die look (en het gevoel) paste maar n naam voor het harde feest aan de Waal: Labyrinth. Met ruim baan voor alle stijlen van de populairste clubnacht van Nederland: XXlerator: hardstyle, jump, oldschool en early rave.

Trouwens, aan decor ook op het Under the Bridge podium geen gebrek. De befaamde, machtige boog van de Waalbrug zorgt voor een achtergrond om niet te vergeten. En die wordt dan nog aangevuld met vuur, lasers en licht van de hoogste categorie. Net als bij Labyrinth. Logisch, het is van The Matrixx. Een bruisende zevendaagse openluchtparty vol energie - geheel in stijl van de superclub dus.
Wat gaat dat dan allemaal niet kosten? Nou, eehh.. niets. Beide areas zijn volkomen gratis en voor iedereen toegankelijk. Toch al een dure zomer met al die festivals en vakantie? Dan is het handig om The Matrixx Vierdaagsefeesten in je agenda te zetten.

De club zelf opent overigens deze dance-marathon met een openingsparty op zaterdag 16 juli in stijl met de verrassende combinatie. Met de verbluffende eigen sound van Marco V. Maar k met de eigenzinnige Jochen Miller met zijn opzwepende sound. Plus als geweldig dessert de pompende, harde energyboost van Zany.

Let your 7-day-journey begin.
Uitgewandeld, uitgefeest? Dat dachten we toch van niet. Althans, niet zonder het slotfeest op 23 juli in The Matrixx. Zeven dagen partytime verdienen een waardig slot. En dat slot wordt vormgegeven door het drietal dat als geen ander de energie uit de boxen weet te toveren: Pavo, Jochen Miller en Ruthless. Afzien op de dansvloer - met als visuals de partybeelden van de afgelopen week. Kortom, een waardig slot voor zeven dagen dance la The Matrixx.
Congratulations - youve made it to the finish.



De complete (en enige echte) line-up:

Under The Bridge
Zaterdag 16 juli
Openingsparty
19.00-00.00
- Johan Gielen
- Jochen Miller
hosted by Mc Mighty Mike

Zondag 17 juli
Exxellent Sunday
14.00-00.00
- Roog
- Erick- E
- Sidney Samson
- Johny Callvin
- Jordy Lishious
- Norman Soares (live percussion)
hosted by Mc Nova

Maandag 18 juli
Exxellent Monday
19.00-00.00
- Benny Rodrigues
- Sidney Samson
hosted by Mc Gee

Dinsdag 19 juli
Lets Go Disco
19.00-00.30
Bobellow (Videoclipshow)
R@lph

Woensdag 20 juli
XXqlusive
19.00-00.00
Marco V
Jochen Miller
hosted by Mc Mighty Mike

Donderdag 21 juli
XX-rated
19.00-00.00
Ferry Corsten
Jochen Miller
Hosted by Mc Mighty Mike

Vrijdag 22 juli
Matrixx Magixx
19.00-02.00
Jochen Miller
JP
Sidney Samson
Hosted by Mc Mighty Mike

Matrixx Labyrinth
Zaterdag 16 juli

19.00-00.00
- Zany
- Beholder & Balistic
hosted by Mc DV8

Zondag 17 juli
19.00-00.00
- Panic
- Viper
- Equinoxx
hosted by Mc Alee

Maandag 18 juli
19.00-00.00
Super Marco May
Isaac
Equinoxx
hosted by Mc Villain

Dinsdag 19 juli
19.00-00.30
Da Boy Tommy & Da Rick
Equinoxx
hosted by Mc Mighty Mike

Woensdag 20 juli
19.00-00.00
Showtek
Deepack
hosted by Mc Lunatick

Donderdag 21 juli
19.00-00.00
Ruthless
Stanton
Hosted by Mc Lunatick

Vrijdag 22 juli
19.00-02.00
Pavo
Lars Tindy
Equinoxx
Hosted by Mc DV8


The Matrixx
Zaterdag 16 juli

Vierdaagse Openingsparty
22.00-05.00
Marco V
Zany
Jochen Miller
Entree: 10,- (at the door)

Zaterdag 23 juli
Vierdaagse Closingparty
22.00-05.00
Pavo
Ruthless
Jochen Miller
Entree : 10,- (at the door)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws