Funkd verwelkomt Ian Pooley

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De high-profile programmering en de altijd zeer uitgelaten relaxte sfeer zijn de meest in het oog springende elementen van Funkd. In de tweede helft van dit jaar zal de organisatie haar uiterste best doen dit nog verder te verbeteren.

Na in het eerste half jaar Ron Carrol, Joey Negro, dj Spen, Todd Terry en Kenny Dope als internationale headliners te hebben uitgenodigd is het nu de beurt aan Ian Pooley. Deze sympathieke Duitser is een graag geziene gast in Nederland. Deze enigszins onderschatte deejay vliegt al jarenlang naar alle uithoeken van de wereld en zorgt daar steevast voor tevreden gezichten. Zijn internationale bekendheid heeft hij te danken aan een schare topproducties en zijn zeer solide deejaysets. In 1996 verscheen zijn 1e album The Times waarmee hij bewees een groot talent te hebben om ongecompliceerde floorfillers te maken. Na dit album stroomden de remix opdrachten binnen. Zo werkte hij o.a. voor Armand van Helden, Daft Punk, The Cardigans en Yello. Ook was hij samen met dj Tonka oprichter van het label Force Ink waar zij detroit-techno georienteerde tracks op uitbrachten. Hierna werd hij getekend door platenmaatschappij V2 waar hij het internationaal beroemde Meridian album uitbracht. De getalenteerde Duitser is tevens lid van de internationale groep van super producers The Mongoloids waar ook Armand van Helden, Basement Djax, Roger Sanchez & Co deel van uitmaken. De kenners in de muziekindustrie zijn het er over eens. Ian Pooley behoort als producer, remixer en deejay inmiddels tot de Champions League van de internationale dansscne.

Naast Ian Pooley zal Funkd resident BorntoFunk de warm up voor zijn rekening nemen. Deze Amsterdamse dj/producer bewees tijdens zijn laatste optreden na Funkd (in Maart met Todd Terry) tot een van de grootste Nederlandse dj talenten van het moment te horen. Zo debuteerde hij onlangs bij Release Yourself in de Pacha op Ibiza. Hij deed dat zo goed dat hij 11 juli is terug gevraagd. Ook als producer komt hij eraan. Zo zal de laatste release van BorntoFunk, You rock da House binnenkort uitkomen op het Elan label. Het slotakkoord van Funkd zal verzorgd worden door Brian S die elk weekend weer bewijst momenteel tot de nationale deejaytop te behoren.

In de kleine zaal presenteert Funkd elke maand Earwax. Je oren smeren met de doopste wax is hier het centrale thema. Dit keer met niemand minder dan Jorrit die naast resident en host Leon de muzikale grenzen van de zwarte dansmuziek zal verkennen.

De vorige maand beloofde nieuwe Funkd shirts worden nu bij deze editie van Funkd uitgedeeld in een gelimiteerde oplage van 100 stuks. Zorg dus dat je erbij bent!
.
We got the Funk!
FUNKD, Panama, Amsterdam
Vrijdag 01 juli van 23.00 tot 04.00
Geen voorverkoop, entree is 15 euro.
Deejays: Ian Pooley (01.00 tot 03.00), Dj Brian S (03.00 04.00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws