New_Forms organiseert Open Air Event in Eibergen

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Toen begin jaren tachtig in Amerikaanse steden als Chicago en Detroit een levendige house- en technoscne ontstond, was het begrip hokjesdenken nog niet uitgevonden. DJs draaiden een bonte mix van acid, funk, electro, techno, disco, Italo en Europese synthpop en het aanwezige publiek vond het allemaal geweldig.

Organisatie New_Forms laat zaterdag 30 juli deze oude tijden in een nieuw jasje herleven tijdens Have a Nice Day. Op deze dag organiseert New_Forms namelijk in het historische amfitheater in het park De Maat in Eibergen van 12 uur s middags tot 12 uur s avonds een groot Open Air Dance Event. Muzikaal gezien zal deze dag de nadruk liggen op house muziek in de breedste zin van het woord, maar met een positieve vibe. Electro, minimal, acid, techno, funk, tech-house en wellicht een vleugje industrial, voor al deze stromingen zal zaterdag 30 juli in Eibergen plaats zijn.

Door voor een concept te kiezen waarbij gezelligheid en ongedwongenheid hoger in het vaandel staan dan ongegeneerd, blind en keihard beuken, hoopt New_Forms ook mensen die normaal minder snel op dance events afkomen in hun concept te kunnen betrekken. Voor de sceptici die denken dat er muzikaal qua volume weinig te genieten zal zijn; er is door de gemeente Eibergen geen decibellenlimiet vastgesteld dus de registers in het oude amfitheater zullen meer dan flink worden open getrokken.

Tijdens Have a Nice Day is niet alleen plaats voor elektronische muziek, maar ook voor tal van andere activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld straattheater, gelegenheid voor het zetten van airbrush tattoos en zal VJ Jorg Maks een speciale visuele show verzorgen. Muzikaal gezien worden ook tal van gangbare grenzen overschreden. Zo zal DJ Javar in zijn DJ-set worden ondersteund door de Jambe percussie van de uit Chili afkomstige Alejandro.

Line-up Have a Nice Day-festival:

Dano (TPF records/Dream Team)
Darko Esser (Wolfskuil records/Doornroosje)
Pure (Finger ltd./Planet Rose)
Brent Roozendaal (Moodengineering/Drift)
Pitto !!Live!! (Moodengineering/Drift)
Javar (Arctic Boogie/New_Forms) & Alejandro (Chili) Live on Jambes
Tom le Crow (Eclips/Frequency)
Brahym !!Live!! (Maroq)
Grandpa Joah (Eclips)
Endfest (Arctic Boogie/New_Forms)
Mark Tims (Doornroosje/Drift)
Jay Davis (XLD, New_Forms)
Bob van Hoove (Drift)

Bijzonder aan bovenstaande line-up is dat het grootste deel van de geboekte DJs zijn roots heeft liggen in het Oosten des lands. Organisatie New_Forms heeft bewust voor deze strategie gekozen om zo het statement te maken dat talent binnen de dance scene NIET alleen in de dichtbevolkte westelijke delen van Nederland te vinden is. Met de DJs Darko Esser, Pure en Dano is het New_Forms echter ook gelukt een aantal vette headliners binnen te halen.

Darko Esser, bekend van onder andere Doornroosje, heeft de laatste maanden enkele goed ontvangen releases op zijn eigen Wolfskuil records uitgebracht. Zijn ster is flink rijzende binnen zowel de vaderlandse als internationale technoscne. DJ Pure was geruime tijd resident van de Planet Rose avonden in Doornroosje en heeft met zijn veelzijdige manier van draaien reeds vele harten van dance liefhebbers overal in Nederland veroverd. DJ Dano, godfather van de hardere house stromingen en member van het fameuze Dream Team, behoeft geen verdere introductie. Wat velen echter niet weten is dat deze hardcore DJ ook graag een stevig potje techno draait. In Eibergen zal hij ongetwijfeld de meer experimentele plaatjes uit zn koffer toveren en de aanwezige bezoekers versteld doen staan met een eigenzinnige set zoals we die niet wekelijks van Dano te horen krijgen.

Het Have a Nice Day-festival vindt zaterdag 30 juli plaats in openluchttheater de Maat in Eibergen, gelegen aan de Grotestraat in Eibergen. Voor meer informatie: http://www.new-forms.org of colin@new-forms.org. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en 12 euro op de dag zelf. De voorverkoop is vrijdag 10 juni van start gegaan op de volgende regionale voorverkoopadressen: De Waaghals (Arnhem/Nijmegen), alle Focus Fashion Shops in de Achterhoek, Het Wapen (Eibergen), Videotheek Haaksbergen (Haaksbergen), Popye (Hengelo), Kosmik Kitchen (Enschede), De Blauwe Engel (Winsterswijk), De Dock (Doetinchem), Walk-In (Deventer). Bezoekers van verder weg kunnen online hun kaarten bestellen via tickets@new-forms.org.

De medewerkers van New_Forms wensen je alvast een nice summer en hopen je 30 juli in Eibergen te zien tijdens Have a nice day!!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws