N.E.W.

Partyscene Redactie | 22 juni 2005
headlines


Planet Rose is een van de bekendste dance feesten uit Nijmegen, gehouden in poppodium Doornroosje. Met Planet Rose haalt organisator Darko Esser al jarenlang de meest toonaangevende acts naar Nijmegen, maar biedt ook meer dan genoeg ruimte aan lokaal talent. Want elektronische muziek, in al zijn varianten, is juist datgene waar de stad inmiddels behoorlijk groot mee geworden is. Om dat proces nog een extra stimulans te geven hebben verschillende partijen de koppen bij elkaar gestoken en de Nijmeegsche Elektronische Waar (N.E.W.) opgericht, waarmee de plaatselijke scene een extra duw in de rug krijgt. Aangesloten zijn de Nijmeegse labels Audio.nl, Deputy, Fingers Ltd, Lomechanik, Olé en Wolfskuil, maar ook platenzaak de Waaghals en Doornroosje zelf zijn er bij betrokken.

En die mensen hebben niet stil gezeten, want inmiddels is de eerste N.E.W. promo cd een feit. Dat wordt natuurlijk gevierd met een releaseparty, Nijmegen style. Die vindt plaats op zaterdag 9 juli, natuurlijk op een editie van Planet Rose. Daar zullen allen betrokken labels acte de présence geven. N.E.W. vertegenwoordigd een breed segment van de elektronische scene, dus verwacht een breed scala aan stijlen, dat gaat van electro, drum ’n bass, house en synthy pop, naar breakbeats, pure elektronica en techno. Dat alles wordt uitgevoerd door een groot aantal dj’s en live acts.

Grote zaal:
Fingers Ltd: Camiel, Pure + Audio.nl: Radboud Mens live, Goem|fdw live + Wolfskuil Records: LL, Darko Esser

Kleine zaal:
Lo Mechanik: Maersk, Tubish, Modules, DJ Jorg + Olé: Bertin, DJ Hitmachine + Deputy: Rosco, Switch, Icicle, Esta + VJ Slof

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws