De toekomst van klassieke muziek

Partyscene Redactie | 21 juni 2005
headlines


Klassieke muziek en dance blijken in het verleden al veelvuldig behoorlijke raakvlakken met elkaar te hebben en ook prima bij elkaar aan te sluiten. Veel dance producers verwerken klassieke muziek in hun producties of flirten er nu en dan mee. Goed voorbeeld daarvan is de Nederlandse dj Laidback Luke, die al veel klassieke samples in zijn muziek gebruikt en vorig jaar in het Concertgebouw stond in het kader van MTV Fusion.

Laidback Luke is dan ook een van de deelnemers aan het debat over de toekomst van klassieke muziek. Het debat voor jongeren wordt donderdag 23 juni door de organisatie Entrée en vindt plaats in de Koorzaal van het Concertgebouw. Klassieke muziek lijkt voor jongeren soms halsstarrig en saai, maar er gebeurt veel binnen die wereld. De wereld van de klassieke muziek is dan ook constant op zoek naar verandering en vernieuwing. Het doel van het debat is dan ook om jongeren meer te interesseren voor het genre, want, zo redeneert de organisatie, wie de jongeren binnenhaalt heeft de toekomst. Waarom zou je naar klassieke muziek gaan luisteren als je ook voor opzwepende dance kunt kiezen? Met die vraag wil Entrée jongeren betrekken bij de discussie over klassieke muziek.

Naast Laidback Luke zijn de gasten bij het debat Lieven Bertels, artistiek coördinator muziek van het Holland Festival, Jan Kouwenhoven, eerste hoboïst van het Concertgebouworkest, Ralph van Raat, pianist en muziekwetenschapper en Merlijn Twaalfhoven, componist en altviolist. De discussie wordt geleid door Bas van Putten, musicoloog en journalist van de Groene Amsterdammer. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door dj Datcho.

Kaarten voor het debat kosten vijf euro en zijn te koop aan de kassa van het Concertgebouw.
Kijk voor meer info op www.entreeweb.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws