Roger Sanchez toe aan zijn 4de Release Yourself Compilatie

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Release Yourself Volume 1, 2 en 3 waren regelrechte successen en zetten Roger nog steviger in de DJ booths wereldwijd. De man die onze trommelvliezen als geen ander weet te beroeren, neemt ons wederom mee op een oneindige vlucht. Levende house legende, Roger Sanchez, brengt zijn beste selectie op de nieuwe editie van zijn succesformule: Roger Sanchez presents Release Yourself Volume 4

People were dancing; their hands were raised to the sky. Different colours and different races all united by the rhythm. The dancefloor was our temple. This was our congregation. Thats when I realised, only the music can save our souls - Roger Sanchez

Sanchez, geboren en getogen in Queens, New York, studeerde aan de School of Art & Design in Manhattan samen met een aantal toekomstige hiphoplegendes, waaronder Kurtis Mantronik. Begin jaren tachtig, op het hoogtepunt van de graffiti- en breakdancehype, begon de toen 13-jarige Roger met DJ'en. Zijn hobby groeide uit tot fulltime bezigheid, en in 1987 stopte hij met zijn studie om zich helemaal te wijden aan de muziek. Dit legde hem geen windeieren en al snel draaide hij in de grootste New Yorkse clubs, waaronder The Tunnel. Hij opende daarna een eigen club 'Ego Trip' en net als zijn mixtapes werd dit een groot succes. Sindsdien heeft Roger gezorgd voor een ware aardverschuiving in de dance scene. Zijn releases gingen als warme broodjes over de toonbank en hij werd gezien als de belangrijkste producer voor het Strictly Rhythm label begin jaren 90. Tegen het einde van het millennium had Roger de meeste clubs van binnen gezien en ontketende een house revolutie met zijn Album First Contact. Dit album bevatte 1 van de grootste dance hits tot op heden: Another Chance. Deze ommekeer luidde voor Sanchez een nieuw tijdperk in en betekende het begin van zijn Release Yourself concept. Muziek voor een hele avond.



Roger Sanchez presents: RELEASE YOURSELF Volume 4 is een belichaming van hoe het weekend dient opgebouwd te worden. 1 CD om je systeem op te warmen, en 1 CD om de benen flink los te gooien. De eerste CD, PREPARTY, bezorgt de luisteraar een trip door de wereld van Ibiza-terrasjes en strandwandelingen. Rustieke zonsondergangen en licht wuivende palmbomen en de sfeer van de afkoelende zomeravonden op de terrassen langs de kust. PREPARTY is de belichaming van al het eerdergenoemde. Een echte moodbringer. Zo rond een uur of 11 s avonds wordt het tijd om de stoelen en tafels aan de kant te schuiven en het volume omhoog te gooien. PARTY schuift de CD speler in en begint met de beats waar je tegen het einde van de eerste CD om smeekte. De avond rekt zich uit en maakt zich klaar om het feest in zich te laten losbarsten. Naarmate de CD verder speelt gaat het gas er geleidelijk steeds meer op en komt er meer en meer energie vrij. De zogenaamde peaktime bommen vullen PARTY tot de nok toe met de typische Roger Sanchez sound. Iedereen die de S-Man live heeft mogen aanschouwen herkent zijn strakke en diepe manier van mixen. Release Yourself is wederom een schot in de roos.

Speciaal voor de Release Yourself fans stelt Rogers label Stealth Records een aantal exclusieve prijspakketten samen. Deze zullen bestaan uit o.a. gesigneerde slipmatten, T-shirts, exclusieve Stealth promos en natuurlijk een gesigneerd exemplaar van Roger Sanchez presents Release Yourself Volume 4.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je aanmelden voor de nieuwsbrief op www.releaseyourself.com. Binnenkort zal er in die nieuwsbrief een prijsvraag worden gesteld waarmee je kans maakt op n van de exclusieve pakketten.

Roger Sanchez presents Release Yourself Volume 4 komt op 20 juni uit via Stealth Records.
Voor meer info check www.release-yourself.com en www.stealth-records.com

Klik hier voor de officile Release Party in Panama.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws