Q-Dance: "Duizenden valse kaarten in omloop"

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Vandaag ontving de Phono redactie van Q-Dance het volgende persbericht:

"Al weken gingen er onder publiek en organisaties van Dance evenementen geruchten dat er vele duizenden valse kaarten in omloop zijn voor de festivalzomer. Honderden E-mails werden ontvangen door organisatoren met vragen over de echtheidskenmerken van de kaarten. Naar verluidt gaat het om kaarten die niet van echt te onderscheiden zijn.

Om de problemen te verhelpen gaan organisaties aan de entreepoorten van de festivals voor het eerst de kaarten scannen. Omdat het waarschijnlijk om niet van echt te onderscheiden kaarten gaat, is de unieke barcode de enige manier om de valse kaarten eruit te halen. Groepen mensen met allemaal hetzelfde nummer en de barcode op de kaarten weten op voorhand dat het valse kaarten betreft. Alleen de kaarten die direct via TicketBox, de Free Record Shop of TicketOnline zijn verkregen worden door het systeem herkend. De kaarten van de mensen die hun ticket op een andere manier verkregen hebben worden door het systeem niet herkend. Deze mensen wordt de toegang ontzegd.

Volgens een woordvoerder van de organisatie Q-dance, verantwoordelijk voor het evenement Defqon.1 van 18 juni op het Almere strand, is de situatie onder controle: De handscanners garanderen dat alleen mensen met een kaart van een officieel outlet het terrein op komen. Het is heel vervelend voor diegenen die 50 euro of meer voor een kaart betaald hebben op de zwarte markt, maar op onze internetsite hebben we wekenlang gewaarschuwd hiervoor. Juist omdat het Defqon.1 Festival 9 weken van te voren was uitverkocht hebben handelaren kans gezien om grote aantallen kaarten te verkopen aan gewillige bezoekers. Helaas zijn wij het eerste festival dat met deze problematiek te maken krijgt, maar we kunnen nu wel voor eens en voor altijd bezoekers laten zien dat ze hun kaart via een officiele outlet moeten kopen want de valse kaarten komen er echt niet in.

Andere organisatoren wisten wel van de valse kaarten af, maar wilden geen commentaar geven."

Zie ook: Q-dance verwacht grote ongeregeldheden bij DefQon 1.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws