Doornroosje organiseert dj contest

Partyscene Redactie | 10 juni 2005
headlines


Doornroosje organiseert in samenwerking met een aantal podia uit Nijmegen de eerste editie van de Gelderse Dj Contest. Dj’s uit de provincie Gelderland kunnen zich aanmelden. Demo’s kunnen worden opgestuurd binnen het genre: ‘Dance in de breedste zin van het woord’. Een combinatie van stijlen is hierbij dus ook toegestaan. Om juist de beginnende talenten een kans te geven, mag de dj maximaal 5 jaar draai-ervaring hebben.

Demo’s die worden opgestuurd zullen door een deskundige jury worden beoordeeld, en op elke ingezonden demo wordt feedback gegeven. De inzender weet daarmee waarom hij wel of niet door is en kan hier zijn voordeel mee doen.

De inschrijvingsperiode is t/m 1 juli. Men kan dit doen door een inschrijfformulier van de site: www.doornroosje.nl te downloaden (doorklikken naar “subs”). Men stuurt een demo van ongeveer een half uur met minimaal 7 gemixte tracks erop, een biografie, een foto en een ingevuld inschrijfformulier op naar: Doornroosje, Groenewoudseweg 322, 6525 EL Nijmegen.

Er zullen 5 voorrondes plaatsvinden in verschillende podia binnen Nijmegen, en de finale zal plaatsvinden in poppodium Doornroosje. Ook hier zal een zeer ervaren jury uit de dance wereld de deelnemers beoordelen op zijn vaardigheden, maar vooral zijn potentie om door te groeien in de wereld van de dance. De deelnemers maken kans op een optreden op een van de deelnemende podia, een finaleplaats, workshops en andere prijzen.

De deelnemers komen in aanraking met boekingsbureau’s voor artiesten, ervaren dj’s binnen de dance wereld, podia, clubs en eigenaren van een dance platenlabel. Dit geeft de dj’s een goed overzicht van belangrijke facetten binnen de Dance.

De Gelderse Dj Contest is in samenwerking met: Nijmeegse Culturele Studentenvereniging Diogenes, Jongerencentrum Staddijk, Muziek & Danscafé Merleyn, danscafé Billabong, Cultuur op de Campus, Stichting Doornroosje, Stichting Promotie Amateurmuziek Nijmegen en de Stichting voor Kunst en Cultuur Gelderland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws