Free Your Mind maakt de balans op

Partyscene Redactie | 8 juni 2005
headlines


Waar pr-managers van organisaties nog wel eens in de ontkennende modus schieten als er naderhand kritiek op een festival of feest wordt geleverd, is de organisatie van Free Your Mind niet te beroerd om de hand in eigen boezem te steken. Enkele quotes uit de mailing:

Over de bewegwijzering:

"Mede door het slechte weer gingen er alsnog enkele dingen mis. Doordat er alle zeilen bijgezet moesten worden werden ’s ochtends alle medewerkers opgetrommeld om daar waar nodig, op het terrein, bij te springen. Het team dat bezig was met de bewegwijzering heeft daardoor het karwei niet helemaal kunnen afmaken, waardoor het voor sommigen even zoeken was hoe men moest rijden."

Over de sanitaire voorzieningen:

"Het water had nog een andere negatieve invloed, nl. bij de WC’s. Wetende dat de WC's een behoorlijke minpunt waren bij de eerste editie, had de organisatie er alles aan gedaan om het hier tenminste vlekkeloos te laten verlopen. Maar omdat de WC's op een harde ondergrond waren geplaatst, stroomde het regenwater niet weg, waardoor sommige bezoekers het idee dat het één grote plas urine(?) was. Gelukkig werd het water later op de dag weggezogen en werden er houten vlonders geplaatst."

Over het uitdelen van poncho's:

"Uiteraard waren er poncho’s ingekocht voor de bezoekers. Poncho’s kostten in eer! ste instantie 0,50 euro, maar werden op een gegeven moment, toen het echt hard regende, zelfs gratis uitgedeeld. Wel kregen we (natuurlijk weer achteraf) berichten dat enkele fanatieke marktlui hier een slaatje uit probeerden te slaan door ze voor 5 euro (!) te verkopen. We hopen dat jullie hier niet in getrapt zijn."

Over het al te kordate optreden van de politie:

"Ondanks de voorbespreking met de politie, waren deze weer prominent aanwezig en werden bezoekers die zich "verdacht" gedroegen meegenomen om ze te fouilleren. Aan de hand van de reacties op de vele forums is dit een dieptepunt van het festival en intussen heeft bijna iedereen het hierover. Punt is dat je daar als organisatie weinig aan kan doen, omdat dit door de overheid wordt aangestuurd. Wel flip je als organisatie behoorlijk als je er alles aan doet om je bezoekers, waar je het allemaal voor doet, een onvergetelijke dag te bezorgen en je dit allemaal leest. Hier hebben we helaas geen grip op en dit gaat helemaal langs ons heen. Heb je dit als bezoeker meegemaakt en vind je dat je onheus bejegend bent, stuur dan een e-mail naar info@fcamusic.nl. We zenden dan een vragenlijst toe, waar je je bevindingen kan doorgeven, zodat dit besproken kan worden met de betreffende instanties."

Over de beloofde voetbalschermen:

"Het laatste minpunt waren de beloofde voetbalschermen. Op het laatste moment bleek dat de ontvangst, mede door het onweer van vrijdagavond niet op tijd gerealiseerd kon worden. Onze excuses hiervoor. We hebben het leed enigszins proberen te verzachten door een radio bij de WC dames neer te zetten, zodat men op de hoogte kon blijven van de tussenstand en de uitslag. Opvallend was dat hier bijna geen gebruik van werd gemaakt."

De organisatie helpt tenslotte nog een hardnekkig gerucht de wereld uit: "Anders dan vermeld in de diverse kranten komt het Free Your Mind Festival volgend jaar gewoon terug in Arnhem, en wel op zaterdag 3 juni 2006."

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws