The Sessions in de Lexion

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

A.s. zaterdag 11 juni vindt alweer de derde editie van deze samenwerking plaats, onder de naam The Sessions. (het geesteskind van organisator C-Jay). Voor deze editie worden 2 van Engelands beste en meest bekende progressive djs ingevlogen, om samen met C-Jay een gedenkwaardige avond neer te zetten.

The Sessions
De progressive house avond The Sessions die landelijke bekendheid geniet en op verschillende locaties gehost werd, lijkt een thuishaven gevonden te hebben in de Lexion Venue te Westzaan. Nadat de organisatie van The Sessions in Februari 2005 een succesvolle editie neergezet heeft in de Lexion Venue, is het nu alweer tijd voor de derde editie op zaterdag 11 juni.
1 van d peilers waar The Sessions op rust, is het leveren van constante kwaliteit. Organisator C-Jay is altijd op zoek naar het beste van het beste op dj / producer gebied, om als gast over te laten komen. Na de vorige editie met Anthony Pappa, is het hem nu ook weer gelukt, en wel in de gedaante van Mick Wilson & Quivver, beide uit de UK.

Net als Anthony Pappa, zijn ook Mick Wilson en Quivver namen van hoog niveau, die misschien 1 a 2 keer per jaar in Nederland te zien zijn. Mick Wilson draaide eerder dit jaar samen met C-Jay tijdens The Sessions in Paradiso, Amsterdam. Vrij kort daarna zijn ze samen de studio ingedoken om een track te maken, en deze productie zal in september / oktober 2005 op het label Cyber Records uitkomen. Door C-Jays goede relatie met Mick, is het dus mogelijk dat hij nu wederom op The Sessions staat.

Mick Wilson
Mick Wilson is al sinds de begindagen van de house aanwezig als 1 van de groter invloeden van de house-scene. Niet alleen maakte hij onder zijn eigen naam talloze producties en remixes op labels als Baroque, Renaissance en Bedrock, maar hij is ook 1 van de originele oprichters en leden van de Engelse top act Tilt! samen met John Graham (Quivver) en Mick Parks. Voorjaar 2005 heeft Mick Wilson afscheid genomen van Tilt, nadat Quivver dit al een paar jaar daarvoor had gedaan. Beide gaven ze als reden op dat ze te druk waren met solo projecten. Als progressive producer werkt Mick momenteel o.a. samen met C-Jay. Daarnaast houdt hij zich bezig met zijn band Broken Dolls.



Quivver
John Graham (a.k.a. Quivver) is de 2e gast dj van de avond. Zoals de oplettende lezer al doorheeft, is het eigenlijk een vrij unieke en nu al legendarische editie van The Sessions, omdat het voor het eerst is dat de originele bezetting van het oorspronkelijke Tilt! nu weer bij elkaar is op 1 podium!!
Voor de progressive liefhebber een must dus om bij te zijn.
Quivver is naast dj / producer eigenaar van zijn platenlabel BozBoz, waarop vele top releases van de laatste jaren zijn uitgekomen. These Are The Days & Space Manoeuvres part 3 zijn inmiddels klassieke tracks binnen het genre, die op dit label uit zijn gekomen.
Verwacht van Quivver een uplifting sound van diepe, harde progressive.


C-Jay
Zoals altijd van de partij, organisator C-Jay. Naast zijn eigen feesten begint hij nu ook wereldwijd bekendheid te krijgen als dj / producer / labeleigenaar. 29 april j.l. heeft hij zijn eerste grote optreden in het buitenland gegeven, in de Ukrainse stad Kiev. Deze set van 5 uur was het startschot voor meer optredens in het buitenland, waaronder een outdoor nachtfestival vlakbij Warschau (Polen) op 28 Mei, waar hij in dezelfde area draait als Anthony Pappa. Daarna keert hij begin juni terug naar Polen, voor een clubtour door het zuiden (omgeving Krakow) van 3 dagen.

Naast de internationale gigs, gaat het met zijn producties ook flink los: begin Juni verschijnt een nieuwe productie van hem op zijn eigen label, en in September 2005 zal zijn co-productie met Mick Wilson verschijnen op Cyber Records.
C-Jay zal deze avond zijn kenmerkende sound loslaten op het publiek: uplifting progressive met techno en tribal invloeden.


Al met al is dit met recht een unieke line up, die je als progressive liefhebber eigenlijk niet kan missen!

The Sessions @ Lexion Venue, zaterdag 11 juni 2005 van 23.00 tot 06.00 uur
Line up: C-Jay / Mick Wilson / Quivver (a.k.a. john graham)
10 euro vvk / 15 euro deur / www.ticketbox.nl

Kijk voor route op: www.lexion.nl
Info: [email]info@lexion.nl[/email]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws