Genomineerden VJology bekendgemaakt

Partyscene Redactie | 6 mei 2005
headlines


De wedstrijd, een initiatief van Heroes of Techno en Electronation, is op 20 maart van start gegaan. VJ’s uit alle lidstaten van de Europese Unie kunnen meedoen.Tot 20 april kon je een showreel opsturen naar het Amstelveense poppodium P60, samen met een inschrijfformulier. Je showreel werd op het VJ kanaal globalstage.tv gezet, zodat het publiek online op je materiaal kon stemmen. Uit alle inzendingen zijn de volgende namen gerold:
VJ Zanne (NL), Cinemata Crew (Duitsland), Lisbon Image Shooters (Portugal), Eye Supply (NL), VJ Anyone (Engeland) en Pause VJ (SP).

Deze zes VJ's worden uitgenodigd op het VJology festival dat op vrijdag 20 mei in P60 gehouden zal worden. Zij kunnen hun kunsten van 22.00 tot 06.00 uur laten zien in de verschillende ruimtes van de Amstelveense locatie. In de zaal gaan 80 computermonitoren en elf enorme flatscreens het visueel genot opleveren, op de beats van Ben Sims, James Ruskin, Michel de Hey, Terry Toner en Herr Arter. De tweede zaal zal visueel gehost worden door de Kijkbuiskinderen. Ook in deze zaal staan de vj’s centraal door de vele monitoren, met de muzikale inbreng van Roland & Robyn, Jouk en de Trainwreckers Crew.
De vakjury kiest uiteindelijk een winnaar en die krijgt een optreden op Awakenings in de Westergasfabriek. Ook wordt aan hem/haar de Globalstage VJ award uitgereikt en krijgt de bofkont het technisch mirakel op vj-gebied: de DVJX1 videomixer.

Kijk voor meer info, deelname en nieuws op www.p60.nl/vjology
en op www.globalstage.tv.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws