Richard Dorfmeister in de Sugar Factory

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Dorfmeister maakt deel uit van het roemruchte duo Kruder & Dorfmeister. Halverwege de jaren negentig waren deze Oostenrijkers de absolute pioniers in het lounge en downtempo-genre. Overal ter wereld staat de K&D Sessions in de kast. Of het nou in club's, bars, restaurants of in huiskamers is, die verzamelaar met zijn ritmische hutspot van deep soul, hiphop, reggae, ambient, fusion en brazil komt overal tot zijn recht. Juist door die fusie is de stijl van Kruder & Dorfmeister geknipt voor KONNECTED. Want KONNECTED staat voor het samenbrengen van verschillende culturen en stijlen.

Samenwerken doen K&D niet veel meer, maar begin juni verschijnt J.A.C.,het nieuwe album van Tosca; een project van Richard Dorfmeister en Rupert Huber. Een fantastische plaat waarop Dorfmeister bewijst dat hij niet stil is blijven staan tussen de lome beats. Daarom ziet KONNECTED met gepaste trots uit naar de exclusieve dj-set van Dorfmeister. Behalve nummers van het nieuwe album en ander materiaal van zijn platenlabel G-Stone zal Dorfmeister laten horen dat ze in Wenen nog altijd het pad naar de juiste vibes weten.


Richard Dorfmeister

Ook van de partij tijdens KONNECTED is de uit Berlijn afkomstige DJ, producent en journalist Daniel Haaksman. Menigeen zal zijn naam misschien wel kennen van het boek 'Berlin Shop--Eat-Sleep', maar na de 21ste zal dit niet meer het eerste aanknopingspunt voor de naam Haaksman zijn! Haaksman houdt ervan om met zijn platen koffer door Europa te reizen en mensen te plezieren met zijn elegante mix van hiphop, funk, disco grooves en soulful techno. Dus ook hij is geknipt voor KONNECTED.

Berlijn wordt verder vertegenwoordigd door Daniel W. Best. DJ, producent en eigenaar van het label Sonar Kollective. Vorig jaar bracht hij de bedwelmende compilatie-CD 'Best Zeven Collections' uit. Bests eclectische draaistijl combineert invloeden uit soul, reggae, jazz en dub.

Fritz Fitzke is fotokunstenaar en VJ sinds jaar en dag. Hij is de huis-vj van Dorfmeister en tevens een goede vriend. In zijn kunstzinnige projecties verweeft hij heel behendig tekening, foto's, video en computeranimaties met elkaar, waardoor de beelden een sprookjesachtige en dromerige kwaliteit krijgen.

The Sewingroom zal net als tijdens de eerste editie van de Amsterdamse KONNECTED, ook nu weer gedurende de avond 'costume made' mode maken voor de liefhebber. The Sewingroom is een eigenwijs ontwerpers collectief met een mobiel naai atelier, dat kledingstukken ter plekke 'costumized'. Genspireerd door de 'vitrage' trend maken Annasita en Charo B origineel, maar bovenal draagbaar design. Vorige keer waren de t-shirts zeer gewild en binnen no time op, dus wie er eentje wil bemachtigen moet er snel bijzijn!


Locatie: Nachttheater Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238, Amsterdam
Datum: zaterdag 21 april 2005
Aanvang: 22:00 uur
Prijs: 17,50
Voorverkoop:
- AUB Ticket Shop Hoek Marnixstraat & Leidseplein
- www.aub.nl
- Nachttheater Sugar Factory (alleen op de avond van de 21ste)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws