11.1 11 bestaat 1 jaar

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Restaurant_bar_club 11, gelegen op de 11e verdieping van het voormalige TPG-gebouw naast het Centraal Station van Amsterdam, opende begin mei 2004 haar deuren. Om het 1-jarig bestaan te vieren, presenteert 11 als creatief platform vier dagen lang een afwisselend programma onder de noemer 11.1.

Op donderdag 5 mei is de premire van de Postivisme-film Face against glass. Bij het invallen van de avond, wordt van 5 tot en met 19 mei Faces against glass gescreened van de Britse kunstenaar en regisseur Milivoj Ilic. Op het multiscreen zien we gezichten van personen die in een verstilde pose zachtjes tegen glas gedrukt zijn. Hun huid maakt gestilleerde, abstracte vormen. Het uiterst esthetische 6-luik daagt een scherpe waarneming uit, en verraadt de humor die in het werk van Ilic verscholen ligt. Door de screening op de gigantische schermen in 11 ontstaat een intrigerende versmelting van deze virtuele ramen en de ruimte er om heen.

MTVs Club Cinema, een maandelijkse clubavond voor en door jonge filmmakers, staat deze keer geheel in het teken van de opening van het Cinestud Filmfestival (zie www.cinestud.nl). Student-filmmakers krijgen de kans hun werken te laten zien op de 12-videoschermen van 11. Aansluitend staan de Electronation-djs Terry Toner, Herr Arter, Dax en Clockwork op het programma, naast live act 3-1. De visuals worden verzorgd door VJ 310K.



Op vrijdag is er een 11 ben je zelf-borrel voor genodigden gevolgd door de Infamous Mudclub, een van de beste vrijdagavonden die Amsterdam rijk is. Djs Josz LeBon en Monica Electronica laten dit keer de live-band WhoMadeWho uit Kopenhagen overkomen, die bekend staan om hun geestige punk-covers van bekende clubhits.

Zaterdag is 11.1 het domein van de vaste avond van 11-programmeur en mede-eigenaar Lx Pacific, genaamd Smoke. Samen met resident-dj Neon Rider heeft hij een sterk programma samengesteld; zo komt de Berlijnse dj KAOS (Terranova, !K7) langs en staan de jongens van Munk, die tevens het hippe Duitse Gomma-label runnen, achter de draaitafels. De live-act van Eldit completeert het programma. (In de bijlage vindt u meer informatie over enkele djs en artiesten die optreden tijdens 11.1).

Op zondag neemt een club razende Rotterdammers bezit van 11 met een Illegale Bingo. Wat er precies gaat gebeuren weet niemand, zelfs de aanvangstijd is ons niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat ieder de prijzen voor zichzelf moet meenemen.

Verder zal ook ons dakterras geopend zijn vanaf zaterdag 23 april. Geniet van een vogelvluchtview van Amsterdam onder het genot van een drankje of ga lekker bakken in je bikini zonder zand in je broodje! In 11 is werkelijk alles mogelijk, dus hebben we ook speciale hottubs genstalleerd. Zwembroek of bikini mee dus.



Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 5_mei
18 uur - Premire Postivisme film Faces against glass

22.30 04.00 MTV Club Cinema Cinestud 2005; The ideal filmfestival.
Djs Dax vs. Clockwork, Terry Toner vs Herr Arter, 3-1 (live, pistol pop) en VJ 310K.
En vanaf 22 uur films van Cinestud-studenten Claudine Natkin, Jrme Jacqmin, Olaf Encke, Boris Schaarschmidt en John-Paul Haynley. Entree 7
www.mtv.nl

Vrijdag 6_mei
11.1  1-jarig bestaan van 11

21.30 uur 11 ben je zelf-borrel voor genodigden
22.30 04.00 The Infamous Mudclub met djs Josz LeBon, Monica Electronica en een live-optreden van WhoMadeWho (Gomma, Kopenhagen). VJ News. 10

Zaterdag 7_mei
11.1  1 jarig bestaan van 11

22.30 04.00 SMOKE met djs Munk (Gomma, Mnchen), KAOS (!K7, Berlijn), Eldit (live), Lx Pacific en Neon Rider. VJ Jansen 1 S. Entree 11

Zondag 8_mei
Razende Rotterdammers zonder allure, maar met stijl presenteren de Rotterdamse illegale bingo
in 11. Neem je eigen prijzen mee! Start ergens tussen 19.30 en 20.30. Entree 0
www.illegalebingo.nl

11 | restaurant_bar_club
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 - 625.59.99
www.ilove11.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws