DJ Caf SOL sluit haar deuren

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Per 2 mei wordt de horecaruimte aan het Rembrandtplein overgenomen door horecabedrijf Smokey alwaar een nieuw caf zal worden opgezet, ook onder de naam Smokey. Belangrijkste reden voor het management van DJ Caf SOL om per 2 mei te stoppen op deze locatie is dat na bijna 6 jaar het tijd wordt voor een nieuwe locatie c.q. uitdaging. De bedoeling was dat per 2 mei DJ Caf SOL grondig verbouwd zou gaan worden totdat het management an offer they couldnt refuse ontving van het naastgelegen horecabedrijf.

Na een aantal nachten goed overpeinzen heeft het management van SOL toch besloten om tot verkoop over te gaan. Daar de mogelijkheden op deze locatie bijna compleet zijn benut is het management van SOL van mening dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging. Met een maximum capaciteit van 300 personen is gebleken dat de ruimte te beperkt is voor de toekomstige plannen en programmering van DJ Caf SOL. Ook heeft meegespeeld dat er nog steeds geen concrete plannen zijn van de gemeente om het Rembrandtplein op te knappen, iets waar al jaren over gesproken wordt.

Momenteel zijn er diverse gesprekken gaande om op een nieuwe locatie een nieuwe SOL te openen. Deze SOL zal groter van opzet zijn en meer mogelijkheden bieden om met een goede programmering te komen.

Ondanks, dat DJ Caf SOL midden op het Rembrandtplein lag, heeft SOL altijd een eigen karakter en programmering gehouden. Zo begon DJ Caf SOL in September 1999 met een unieke Dj set van Leftfield en begonnen DJs als Marcella en Robert Feelgood als resident DJs van DJ Caf SOL. Verder hebben vele DJs in SOL achter de draaitafels gestaan, zoals o.a.: Erick E, Marnix, Ronald Molendijk, Eric de Man, Brian S, Anthony, Rob Boskamp, Jayh Samson, Natarcia, Master H, Hip-E and Halo, Edwin Bazen, Freq Nasty, Phats & Small, Matthew Dekay, Eddie de Clerq, Marcello, Bennie Rodriquez, Michel de Hey, Danny D, Zed Bias, Wanna be a star & Miss Behave, Chew Fu Phat, Ricky Rivaro, Madskillz, G-Double-E, Gomez, Bartjay, Bart Thimbles, Randyliciuos, Cleon Macknack, Jean, Per, Chriz, Jurgen, Emjay, Edo Salgado, Dana, Astrid, Buzz Fuzz, Champ-e-on, Ton TB, Mark van Dale, Rene Vidal, Rishi Bass, L-Chico, Marcel, Chuckie, Irwan, Melly Mel, Franck, Rocky Roquemore, Zo Noa, Jefferson, Wicked Jazz Sounds, Noa, E-Jay, Jani, Erik Euwe e.v.a.

Na de verkoop van SOL aan een engelse onderneming in september 2002 ging het bedrijf daarna, door slecht financieel beleid, bijna ten onder. Op 29 april 2004 kochten de oude eigenaren (ondergetekenden) SOL terug van de Heineken Brouwerijen Amsterdam. Na een moeizame start is het het management van SOL gelukt om binnen een jaar SOL weer terug op de kaart te zetten. Toch is na 6 jaar de tijd gekomen om iets nieuws te gaan doen.

Langs deze weg willen wij alle bezoek(st)ers, DJs, leveranciers en niet te vergeten al het (oud) personeel, die hebben bijgedragen aan de bekende relaxte sfeer die altijd geheerst heeft in DJ Caf SOL, hartelijk bedanken!

Amsterdam, 29 April 2005

Het management van DJ Caf SOL:

Wilfred Hunsel (06-17700368 of [email]info@djcafesol.nl[/email] voor info)
Raymond Kappert (06-17700378 of [email]info@djcafesol.nl[/email] voor info)
Paul Zoetelief

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws