5 Days Off met slotact Underworld in HMH

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Underworld treedt op de slotdag van het festival in de Heineken Music Hall op. Ook Akufen, Luke Vibert en Michael Mayer zijn reeds bevestigd voor het festival. Kaartverkoop voor 5 Days Off is reeds gestart.

Anno 2005 is 5 Days Off uitgegroeid tot een festival van allure, met een toename van 5.000 bezoekers op de eerste editie in 2001, tot meer dan 12.000 bezoekers in 2004. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het festival is vorig jaar gezet, toen voor het eerst ook Paradiso deelnam als locatie. De samenwerking wordt voortgezet en bij de editie 2005 uitgebreid tot vier dagen in Paradiso. Met de toevoeging van de Heineken Music Hall aan de festivallocaties, wordt dit jaar wederom een belangrijke stap gezet. Het kleine broertje is volwassen geworden!

Programmering: groter, breder en toch meer de diepte in
Er wordt druk gewerkt aan de programmering van het festival. De slotact is Underworld. Deze Britse groep is legendarisch door het vermengen van elektronische muziek met (gitaar)pop, op originele wijze en zonder ooit commercieel te worden. Naast Underworld kunnen ook worden aangekondigd: Blackstrobe live (de ongekroonde koningen van de dark disco, support van Underworld), Akufen (producer Marc LeClair maakt minimale house), Luke Vibert (aka Wagon Christ, aka Plug: experimentele Engelse elektronica), Michael Mayer (minimale, dubby techhouse van Duitse DJ / producer / remixer), Brooks (jonge Engelsman mengt excentrieke deephouse met Detroit sound). Binnenkort worden meer namen bekend gemaakt.

Naast verdieping en verbreding van het muziekaanbod streeft de organisatie er naar kunstuitingen te tonen, die raakvlak hebben met de programmering. De komende editie wordt samen met het Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo/Time Based Arts, o.a. een tentoonstelling en een avondprogramma met mediakunst en installaties gerealiseerd.

Geschiedenis: het eerste meerdaagse indoor dance festival van Nederland
In 2001 besloten Melkweg, Mojo Concerts en het Belgische 5 voor 12 de handen ineen te slaan en een nieuw festival voor elektronische muziek te organiseren: 5 Days Off. 5 voor 12 had in vijf jaar tijd veel ervaring opgedaan met de organisatie van 10 Days Off, het Gentse festival dat toen al een internationale reputatie had. Deze expertise, gecombineerd met de ervaring in het organiseren van events bij Mojo Concerts en de unieke locatie die de Melkweg biedt, vormden de voedingsbodem voor een festival dat in Nederland zijn gelijke niet kent: gericht op elektronische muziek, maar met een sterke drang tot vernieuwing en verdieping.

Festival passe-partout: 105,00 (excl. service kosten)
Underworld (day 5: 17 juli, HMH): 32,00 (excl. service kosten)
Kaarverkoop voor Underworld en de festival passe-partout via Ticketservice Nederland, verkrijgbaar bij de grotere postkantoren, GWK, VVV, ticketlijn 0900-3001250 (45 cpm) en www.ticketservice.nl. Verkoop van de overige tickets start begin mei.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws