Jeff Mills @ Inside Techno (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De nieuwe dvd van Mills is een bewerking van de recentelijk gerestaureerde film van filmmaker Buster Keaton. Mills componeerde met subtiele technogrooves en warme melodieuze synths een alternatieve soundtrack, waar hij inmiddels al vele lovende recensies voor ontving. Mills staat nog altijd bekend om zijn dynamische dj-sets, die onlosmakelijk verbonden zijn met het gebruik van zijn 909 en een razendsnel mixtempo. De kenmerkende snelle draaistijl ontstond tijdens zijn begindagen als radio-DJ, waarin hij zich onder het pseudoniem The Wizard verplicht zag om in korte tijd een maximum aan nieuwe platen te verwerken. Als een van de oprichters van het legendarische Detroit techno collectief Underground Restistance in samenwerking met Mad Mike en Robert Hood kan hij zich rekenen tot de grondleggers van de hedendaagse techno muziek. Naast Underground Resistance richtte hij oa ook Axis Records, Purposemaker en Tomorrow op waarop in de loop der jaren legendarisch materiaal verschenen is. Mills heeft door de jaren heen keer op keer bewezen dat hij een van de grootste en meest vooruitstrevende artiesten is. Speeltijd: vanaf 2:00 uur.

Metroline vs. Bas Mooy
De muzikale support in de main area wordt verzorgd door Bas Mooy en Metroline, die na enkele succesvolle team-ups wederom in een back-to-back set de solide opwarming verzorgen. Metroline timmert stevig aan de weg, en maakte internationaal indruk met succesvolle releases op onder andere Sway, Patterns en Highland Beats. Al enige tijd is hij verantwoordelijk voor de techno afdeling binnen een van Europas voornaamste vinyl distributeurs Triple Vision. Zijn sets zijn doorspekt met warme funk en donkere grooves, een solide combi van alles wat serieuze techno te bieden heeft.

Bas Mooy is eigenaar van de wereldwijd gerespecteerde labels Audio Assault en Arms en heeft als DJ/Producer zijn plek in de nationale scne inmiddels veroverd. Zo was hij recent op Awakenings zien en is hij geleidelijk zijn territorium aan het verbreden. Met regelmaat vliegt hij met zijn platenkoffer af naar het buitenland, waar zijn labels gretig aftrek hebben. Als opwarmers voor de grootmeester uit Detroit zijn Bas Mooy en Metroline samen te beluisteren en nemen beiden wat gas terug op hun normale repertoire. Verwacht een geestverruimende reis van minimale grooves en funky scapes, een subtiele electronische set om de ledematen los te krijgen voor de hoofdact van deze avond: JEFF MILLS!

BASEMENT hosted by CLONE
Al geruime tijd is het vanuit Rotterdam opererende Clone collectief een synoniem voor pure underground electro, funk en obscure Italo. De distributie is verantwoordelijk voor de verspreiding van talloze gerespecteerde labels waaronder Clone, Dub en Frustrated Funk.

Serge
Labelbaas en Clone eigenaar Serge zal vanavond een breed georinteerde electro set ten gehore brengen waar de kwaliteit vanaf spat. Deze vinyl kunstenaar geniet wereldwijd respect en is een graag geziene gast in de populairste clubs ter wereld.

Alden Tyrell
Alden Tyrell is een Rotterdamse muzikant die midden jaren tachtig begint met het produceren van rauwe hiphop en electro. Hij maakt een remix van de underground electrohit Space Invaders Are Smoking Grass van I-f en levert ook bijdragen tijdens liveshows van I-f en Parallax Corporation. De discosingle Love Explosion uit 1999 levert de muzikant veel positieve response op bij pers en publiek. Het nummer belandt op vele internationale compilaties waaronder de mixplaat Infekted By Dr Lektroluv (2003). Het geheel zal in stijl worden afgerond door de Rotterdams vinyl junk en lid van het Clone collectief: Klen.

THEATER hosted by LUXAFLEX
Wanneer je een uurtje welverdiende rust zoekt na een sessie uitbundige moves en halsbrekende toeren op de dansvloer in de grote zaal of basement kun je terecht in het theater. Deze ruimte zal in het teken staan van het recent gestarte label Luxaflex dat staat voor minimal en tech-house. Vanuit de Triple Vision platenshop werkt Boris aan dit nieuwe concept dat een vlammend succes dreigt te gaan worden.

Datum: 22 april 2005 // Locatie: Nighttown, www.nighttown.nl // Prijs: 17,50 euro // Voorverkoop: oa Ticketservice // more info: www.insidetechno.com

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways / Win in het Dance Magazine

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws