2Many DJ’s grote trekker op Motel Mozaique

Partyscene Redactie | 11 april 2005
headlines


Nog altijd plukt Rotterdam de vruchten van het feit dat ze vier jaar geleden culturele hoofdstad van Europa waren. Niet alleen de Now & Wow kreeg daardoor de wind mee van de gemeente, ook het festival Motel Mozaïque dankt er zijn bestaan aan. Net als Lowlands is het een festival waarbij allerlei kunstdisciplines bij elkaar komen. Je ziet er niet alleen dj’s en bandjes, maar kunt ook naar het theater, moderne dans en exposities van beeldende kunst. Bovendien kun je er blijven slapen. Want wat is een motel zonder slaapplaatsen?
Veel mensen komen voor de vette muziekprogrammering, waarbij dit jaar vooral de vrijdag eruit springt. Punkfunk en electro overheersen die avond, met optredens van LCD Soundsystem, Riton en Tiga.
Heel bijzonder wordt het concert van Matthew Herbert, die zijn nieuwe project Plate du Jour in de Rotterdamse Schouwburg presenteert. Koken met geluid. Of musiceren met potten, pannen en staafmixers. Wie de eigenzinnige sample-muzikant een beetje kent, weet dat het een concert voor fijnproevers wordt.
Toegankelijker is de mash-up van de Vlaamse 2Many DJ’s, die een paar maanden terug nog de onverwacht verplaatste Ex-Pornstar-party van de ondergang redde. De Dewaele-broertjes draaien vrijdagnacht vanaf 01 uur in Nighttown.
De zaterdag is meer de avond van de bandjes en singer/songwriters, met als uitzondering Nid & Sancy. Een explosief gemengd dubbel uit Gent dat de energie van Kurt Cobain combineert met de trippy elektronica van Lill’ Louis en de brute kracht van hardcore. Zaterdagnacht in de Schouwburg.
Bijzonder zijn verder de tochten die je op zaterdag- en zondagmiddag onder begeleiding van gidsen kunnen maken naar bijzondere plekken in Rotterdam. Wat dacht je van de ‘snijzaal’ in het Erasmus Medisch Centrum? Of een wandeling over bijzondere begraafplaatsen in de Maasstad? Ook kun je meedoen aan een kooksessie waarbij schrijfster Linda Roodenburg die je authentieke Marokkaanse gerechten leert maken.
Wacht niet te lang met kaarten kopen, want de vorige afleveringen verkochten steevast uit.


Motel Mozaique
15 tot en met 17 april
Rotterdamse schouwburg, Nighttown en Tent
dagkaarten: € 25
passe-partout: € 45
slaapkaarten: € 20
meer informatie:www.motelmozaique.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws