PS Interview: Nid & Sancy

Partyscene Redactie | 7 april 2005
headlines




Tekst: Jesse Voorn

Jullie naam is wel een directe verwijzing naar Sex Pistols’ bassist Sid Vicious en en diens vriendin Nancy. Zijn jullie zulke rock ’n roll fans?
Bart: “Nee, niet speciaal. Het gebeurde toevallig. We speelden vijf jaar geleden op een Belgisch festival en een journalist schreef dat we de Sid & Nancy van de muziek waren. Het jaar daarop moesten we naar New York, waar we logeerden in het Chelsea hotel, waar Sid Nancy vermoord heeft. We hebben de namen toen maar omgedraaid en ons zo genoemd, heel spontaan.”

Jullie naam ligt op de lippen van iedereen die hip wil zijn. Goede binnenkomer…
Bart: “Och, wij maken elektronische punk en dat deden we vijf jaar geleden al. Toen keek iedereen ons vreemd aan als we dat zeiden en nu is het heel hip. Wij doen niet mee met die hype en ik schaam me er niet voor dat iedereen ons nu te gek vindt. Maar als iemand zegt dat wij tè cool zijn, dan zeg ik, wat een sukkel.”

Wat vind je van die hype?
Bart: “Het is leuk voor ons, maar ik kan er niet wakker van liggen. Als mensen zien dat iets geld op brengt, dan zijn er genoeg die op die trein springen.”

Het is geen standaard dance wat jullie maken. Toch spreken jullie een dancepubliek aan?
Bart: “Toch wel ja. Laatst hebben we in Café d’ Anvers gespeeld, waar uitsluitend dancepubliek is, en die gingen helemaal uit hun dak. Maar we worden zowel door een dance- als door een rockpubliek gewaardeerd en dat is te gek. In de dance zie je ook dat er steeds meer stijlen met elkaar gecombineerd worden en dat is interessant.”

Voelen jullie je een beetje thuis in die clubscene?
Bart: “Jazeker hoor. Het is een goede scene om in mee te draaien en we komen regelmatig in de meest exclusieve danceclubs. Maar de rockzaaltjes cultuur vinden we ook erg leuk. Ik zou niet kunnen kiezen tussen een van de twee.”

Nid & Sancy is ooit begonnen als bootleg-act. Waarom uiteindelijk toch een album met eigen nummers?
Bart: “Dat is deels bedacht en deels toeval. We speelden ooit in Londen en daar werd al onze apparatuur gestolen. We moesten toen terug naar Gent en nieuwe apparatuur kopen. Daardoor zijn we veel samples en ander materiaal kwijtgeraakt. We zijn toen eigenlijk noodgedwongen eigen nummers gaan maken.”

Net als 2 Many DJ’s en The Glimmers komen jullie uit Gent. Die muzikale scene is ook geen slechte achtergrond?
Bart: “Zeker niet, maar zo zie ik het niet echt. Wij kennen die jongens van 2 Many DJ’s al jaren en Stephen is nagenoeg onze buurman. We wisselen wel veel muziek en ervaringen met elkaar uit, dus onbewust inspireren we elkaar wel.”

Nid & Sancy spelen op 9 april op het Nu Heroes festival in het Utrechtse Tivoli en op 16 april op Motel Mozaique in Rotterdam.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws