Dopplereffekt in Nederland!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Zojuist toegevoegd aan de line-up van Electronation op zaterdag 23 april in Tivoli: Dopplereffekt live! Het is de enige show in Nederland!

De identiteit van dit Amerikaanse electro-collectief is al net zo duister als hun muziek: de leden geven vrijwel nooit interviews en Dopplereffekt brengt zijn platen vaak in gelimiteerde oplagen uit. Met hun Duitse aliassen (zoals 'Heinrich Mueller' en 'Rudolf Klorzeiger') geven ze respect aan hun helden, de Duitse electro-pioniers van Kraftwerk.


Dopplereffekt

In 1999 verscheen op het label Gigolo Records de Dopplereffekt-compilatie Gesammtkunstwerk, waarmee de formatie ook buiten de electro-scene bekend werd. Succes kon natuurlijk ook niet uitblijven met gezellig klinkende titels als Voice Activated, Superior Race en Sterilization op het repertoire.

Ook live op Electronation, rechtstreeks uit 'murder capital' Den Haag: Legowelt en Orgue Delectronique! Deze twee acts van het underground-label Bunker Records treden succesvol op over de hele wereld met hun smerige Haagse electro, zoals je die ook kunt horen op hun 12"-es Wir Leben In Pussywelt en Derrick In Nord Korea. Denk aan Giorgio Moroder, Patrick Cowley, Divine, Italo Disco, Kraftwerk, New Order en Electric Boogie. Dj's TLR (ook van Bunker Records) en Bob draaien deze nu al legendarische aflevering van Electronation in en uit.

INFORMATIE IN HET KORT:

zaterdag 23 april
live: DOPPLEREFFEKT, LEGOWELT, ORGUE DELECTRONIQUE
djs TLR & BOB
presented by ELECTRONATION

Zaal open: 23:00 uur.
Dopplereffekt live: 0:00 uur.
Entree: 15,- (na 01:00 uur 8,-)

Tivoli
Oudegra
cht 245, Utrecht
www.tivoli.nl
0900 235 84 86

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws