Above & Beyond presents Blackhole Tour 2005

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Wie al langer naar feesten gaat in het Noorden kent de Above & Beyond feesten nog wel. Deze feesten stonden garant voor sfeer, top decoratie, uitbundig publiek en waren mateloos populair onder de noordelijke en soms ook landelijk partygangers plus natuurlijk alle in die tijd toonaangevende (inter)nationale DJs. Het is even rustig geweest rond Above & Beyond, maar nu is 5th Events, bekend van ondermeer EmotionZ, weer terug met en serie Above & Beyonds. Op zaterdag 23 april 2005 van 23.00 06.00 uur is in Club Noa te Leeuwarden, de eerst Above & Beyond van deze serie. Dit voor een entree van 10. Alleen deurverkoop. Deze Above & Beyond is een onderdeel van de internationale Blackhole Tour 2005.

Door de inrichting en ambiance van de locatie past Club Noa perfect bij de invulling die 5th Events wil geven aan haar feesten. Namelijk sfeervol, uitbundig en kwalitatief van een hoog niveau voor een betaalbare prijs van 10. Er is echter wel wat veranderd ten opzichte van voorgaande Above & Beyonds. Waar vroeger boven DJ Marlin de resident DJ was is dat nu Mark Norman en waar er vroeger beneden voornamelijk techno gedraaid werd, wordt dat nu per Above & Beyond bekeken.

Blackhole Tour 2005
Op deze eerste en speciale Above & Beyond nodigt 5th Events een aantal Blackhole DJs uit. Blackhole Recordings is n van Nederlands meest gewaardeerde labels opgericht door o.a. DJ Tisto. Met hun uplifting releases zijn diverse producties van artiesten als Cor Fijneman, Mark Norman, Mojado en Tisto terug te vinden in diverse DJ sets van nationale en internationale djs.

De eervolle taak om de toon te zetten voor de avond wordt gedaan door een nieuw talent aan het DJ front. Namelijk Jay Underground. Deze DJ maakte tijdens de finale van The Northern Dance Experience een goede indruk op Mark Norman en Cor Fijneman dat hij gevraagd is om deze avond te openen. Door zijn platenkeus en mixtechniek is hij de perfecte opwarmer voor de Blackhole DJs.

De eerste DJ van Blackhole die zijn opwachting maakt deze avond is Ton TB. Deze DJ is bij het grote publiek bekend van ondermeer zijn hits Greece 2000 en Sunset on Ibiza. Maar ook zijn laatste hits Electronic Malfunction en Dream Machine waren regelmatig wereldwijd te horen in de diverse clubs.

Na Ton TB is het tijd voor Mark Norman en wie van de Above & Beyond bezoekers kent deze man nu niet. Naast dat hij n van de oprichters van 5th Events is, is hij natuurlijk ook bekend van de hits "Overkill" een classic in sp, "Phantom Manor", "Rush", de recent uitgebrachte "Summer Queen" van het alter ego STARR en van de mixcompilatie "In Trance We Trust 009", maar ook van zijn uplifting DJ-sets welke hem als DJ al de hele wereld over bracht. Met boekingen in Zuid Afrika., Ibiza en een tournee Australi beloofd dit een drukke zomer te worden voor Mark Norman

De afsluiter van de avond boven is ook niet onbekend met Above & Beyond en het publiek. Cor Fijneman zal, naar eigen zeggen, de avond in Above & Beyondstijl afsluiten. Cor Fijneman is samen met Tisto n van de belangrijkste producers van Blackhole records. Samen met DJ Tisto is hij verantwoordelijk voor de o.a. volgende producties : Kamya Painters en Allure. Natuurlijk kennen veel mensen hem ook van zijn eigen hits als Venus en Healing met respectievelijk Jan Johnston en Anita Kelsey. Tevens remixte hij tracks voor o.a. Sister Bliss van Faithless, Dance Nation bekend van de hit Sunshine en Dance, Art of Trance en de BT uit USA.

Classic Area
Waar op voorgaande Above & Beyonds bijna alleen techno te horen was in the basement wordt er nu rekening gehouden met de geplande programmering van de Blackhole area. Deze keer heeft 5th events gekozen voor het thema Classics. Hierbij valt te denken aan house/club/trance/techhouse en techno classics.

De openingsset beneden wordt verzorgd door het welbekende duo, van de Planet VIP feesten, Rabies & Alian. Deze twee DJs braken jaren geleden door op Above & Beyond en zij zijn sindsdien niet meer uit het oog en oor verloren bij 5th events. Op eigen verzoek zullen zij hier de oude house- en clubclassics ten gehore brengen.

Na deze twee legendes is het tijd voor DJ Marlin. Iedereen die bekend is met Above & Beyond kent deze DJ wel en weet waar toe hij in staat is. Zijn brede muzikale interesse zal weerspiegeld worden in zijn set deze avond. De muzikale geschiedenis van Above & Beyond zal hier dan ook te horen zijn.

De afsluiter van de avond is DJ Ruiz. Deze is voor veel mensen ook geen onbekende DJ meer. Naast dat hij al vaker op Above & beyond stond heeft hij als underground DJ veel respect verdiend maar ook als organisator van o.a. Accelerator. Deze techno addict zal zijn eigenzinnige visie gaan geven op het thema. Classics.

Deze Above & Beyond wordt gehost door Da Mouth of Madness. Naast mede oprichter van 5th Events is hij n van de meest gevraagde MCs van Nederland/Europa en steeds vaker buiten de wat hardere housestijlen. Hij zal op dit feest dan ook laten zien en horen dat hij tot de betere MCs van Nederland behoort.

Naast de muzikale invulling heeft 5th Events gezorgd voor theatrale en interactief entertainment en acts. Deze acts hebben o.a. hun opwachting gemaakt in de Pussyclub in Berlijn, XL, Parijs en nu dan ook Above & Beyond. Naast deze acts zijn er ook divese lifestyle acts Ook wordt het licht van Club Noa aangevuld met 2 lasers en wordt beneden extra geluid geplaatst zodat de sound van de classics het best tot zijn recht komt. Voor de vroege bezoekers stelt Blackhole. Voor de vroeger bezoekers liggen heeft Blackhole diverse gadgets ter beschikking gesteld in de vorm van merchandising.

Kortom zaterdag 23 april zet 5th Events in Club Noa met Above & Beyond weer een evenement neer waar naar uit gekeken kan worden. Niet alleen door de line up maar ook door de publieksvriendelijke entreeprijs van 10. Er is overigens alleen deurverkoop. Club Noa is gesitueerd in het centrum van Leeuwarden.

Naam: Above & Beyond
Datum: 23-04-2005
Locatie: Club Noa
Stad: Leeuwarden
Prijs: 10 euro ( geen vvk )
Line up: Ton TB, Cor Fijneman, Mark Norman, Marlin, Jay Underground, Rabies & Alian en DJ Ruiz. Above & Beyond is hosted by Da Mouth of Madness.
Acts: Dancers, Performers and lifestyle awarness acts
Muziekstijlen: House/ Progressive / Club / Trance / Technhouse / Classics / Techno

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws