Solar Weekend Festival

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Solar Weekend Festival is het nieuwe, eigenzinnige tweedaagse festival dat evenementenorganisator Extrema in Limburg organiseert op zaterdag 13 en zondag 14 augustus aan de Maasplassen De Weerd in Roermond. De subtitel van Solar Weekend Festival Satisfy your Senses geeft aan dat dit festival veel meer is dan alleen het luisteren naar muziek. Het is een belevingsevenement waarin alle zintuigen geprikkeld worden en waarin veel ruimte is voor zelfexpressie en persoonlijke creaties.

Extrema wil de Solar Weekend Festival bezoeker, geheel volgens Extrema-traditie, verwennen en verleiden door in te spelen op alle zintuigen; horen, zien, voelen, ruiken en proeven en jong en oud volledig onderdeel laten zijn van dit multiculturele dance-evenement.

De cross-overprogrammering tussen pop en dance en de uitgebreide mogelijkheden op creatief vlak en expressief vlak, die voor en tijdens het evenement aan de bezoeker aangeboden worden, maakt dit festival toegankelijk en interessant voor een brede doelgroep. Iedereen is welkom. Ook aan kinderen is gedacht.

Extrema wil met Solar terug naar het warme festivalgevoel van de jaren 60-70, vrijheid en eensgezindheid, maar wel met een eigentijdse uitstraling en sfeer. De essentie van het Solar Weekend is dat het een weekend is voor en door de bezoeker zelf. Extrema levert met haar concept een omgeving aan waarin de bezoeker zelf actief mee kan bouwen aan de creatie van n groot tweedaags feest. Kunnen zijn wie je wilt zijn en dit gevoel delen met anderen staat hierin centraal.

Voor en tijdens het festival zal een dorp worden gebouwd door vrijwilligers. Zestien podia voor
decor-, theater- en muziekkunsten en bijzondere visuele effecten vormen een Art Lounge waarin je lekker kunt chillen. Decorbouwers en kunstenaars, maar ook vriendengroepen of verenigingen gaan collectief samenwerken met het productieteam van Extrema om de podia volgens eigen creatief concept in te richten. Ook bezoekers kunnen tijdens het festival hun creatieve capaciteiten tonen.
Open podiumhoekjes zullen een ontmoetingsplek vormen voor jong performancetalent en voor zaken die variren van beeldhouwen en graffiti tot aan specifieke workshops voor kinderen.

Tijdens het festival bestaat de mogelijkheid tot kamperen op het terrein aan de Maasplassen, wat het wijgevoel nog meer zal versterken. Voor de bouwers van het dorp zal de camping ook al voorafgaand aan het evenement opengesteld worden.

Solar Weekend Festival is een smeltkroes van beleving en participatie, voor muziek- en cultuurliefhebbers, trendsetters en trendvolgers. Een weekend waarin je ogen en oren tekort zult komen.

Op 2 mei 2005 start de voorverkoop via Ticketbox en de bekende voorverkoopadressen.

De line-up en achtergrondinformatie zullen de komende tijd bekend gemaakt worden op www.solarweekend.com

Solar Weekend Festival
Maasplassen De Weerd, Roermond

Zaterdag 13 augustus 2005 13.00 uur tot 01.00 uur
Zondag 14 augustus 2005 11.00 uur tot 23.00 uur

Camping vrijdagmiddag 12 augustus t/m maandagmiddag 15 augustus 2005

Tickets (excl.fee)
Zaterdag 38,-
Zondag 38,-
Zaterdag + zondag 58,-
Za+Zo+camping 68,-

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws