Definitieve locatie Emporium bekend

Partyscene Redactie | 22 maart 2005
headlines


Met Emporium, van de Nijmeegse club The Matrixx, krijgen Nijmegen en omstreken eindelijk een eigen, grootscheeps openlucht dancefestival. Het festival vindt plaats in het kader van het tweeduizendjarige bestaan van Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Aanvankelijk zou Emporium in de uiterwaarden van de Waal gehouden worden, maar omdat de natuur daar wel eens nadelige gevolgen van zou kunnen ondervinden, is het twaalf uur durende festival verhuisd naar De Berendonck. Dat is een makkelijk bereikbaar terrein, waar ook parkeren geen probleem is. Naast bossen en veel ruimte voor de verschillende dance-areas is er ook een flink strand. Het terrein ligt ongeveer drie kilometer van The Matrixx af en zal gedurende het festival omgetoverd worden in een Romeinse sfeer, met gladiatoren, tempels, een decadente VIP en Romeinse decors. Er kunnen 10.000 danceliefhebbers op terecht.

The Matrixx gaat de kennis en ervaring van de club gebruiken om Emporium op de kaart te zetten. Er zijn vier grote stromingen. XXlerator krijgt een eigen ‘harde’ Gladiator Dome, het Colosseum komt voor rekening van XXqlusive, Circus Maxximus is het domein van Exxelent en de godentempel Pantheon is een samenwerking tussen The Matrixx (Technotrixx) en de Nijmeegse club Doornroosje (Planet Rose). Meer dan 35 dj’s zullen aantreden, onder wie Marco V, Mauro Picotto, Darkraver, James Euskin vs Regis (live), Marco Bailey, Miss Djax, Laidback Luke en Acid Junkies (live).

Emporium Of Dance van 12.00 tot 00.00 uur.
Kaarten kosten 25 euro en VIP kaarten 50 euro en zijn te bestellen via Ticketbox
.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws