Nieuwe website Doornroosje online

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Sinds dinsdag 1 maart 2005 is de nieuwe website van Doornroosje (www.doornroosje.nl) in de lucht. Wethouder Ton Hirdes (Cultuur, Nijmegen) opende officieel de site. Doornroosje is het eerste poppodium in Nederland dat de verkoop van tickets via haar website zelf geregeld heeft. Kaartverkoop voor concerten en dance nights in poppodia vindt voornamelijk plaats via Ticket Service Nederland (TSN), de bekende voorverkoopadressen zoals platenzaken en via de eigen kassa van een poppodium. Bij Doornroosje in Nijmegen is dat vanaf nu verleden tijd. De nieuwe website van Doornroosje geeft de bezoeker de mogelijkheid om direct tickets te kopen vanaf iedere computer die verbonden is met het internet.

Het kopen via internet brengt geen extra administratie- of reserveringskosten met zich mee. Dit was n van de belangrijkste uitgangspunten voor Doornroosje: de klant moest geen nadeel ondervinden van deze stap.

Het kassasysteem staat centraal in de verkoop en zorgt er voor dat er direct kaarten verkocht kunnen worden via internet en via de avondkassa van het podium. De kaarten worden niet meer naar de bezoeker opgestuurd maar de bezoekers krijgen een e-ticket. Er is n database die alle gegevens bijhoudt waardoor altijd de actuele verkoopgegevens van een activiteit beschikbaar zijn voor het poppodium. Ook heeft het door Doornroosje zelf ontwikkelde management informatiesysteem zijn waarde bewezen als hulpmiddel voor de ontwikkeling van de nieuwe site.


Wethouder Ton Hirdes opende officieel de site...

De tickets van Doornroosje kunnen vanaf 1 maart betaald worden met credit card, via Rabo Internetbankieren of door een machtiging af te geven. En als de aangekondigde plannen van de banken doorgaan, kun je nog dit jaar ook met de systemen van ING Bank, Postbank en ABN Amro betalen. Het syteem is dus ook zeer handig voor bezoekers vanuit de Euregio.

De nieuwe website is ontwikkeld door Cramgo (www.cramgo.nl) in Utrecht en vormgegeven door BEB|Q (www.bebsite.nl) grafisch ontwerp uit Rotterdam. Doornroosje heeft zelf zeer actief bijgedragen aan het geheel door het achterliggende automatiseringssysteem waarmee de website gevoed wordt en door de nodige knowhow in te brengen. Al met al een voor de Nederlandse popsector innovatief en uniek project.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws