Ticketbureaus verkochten valse concertkaarten

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Budgetticket.nl en Tickets4u.nl hebben inderdaad valse kaarten in omloop gebracht. Dat lieten de internetverkoopbureaus maandag weten. Tickets4u.nl zegt een behoorlijk aantal nepkaarten te hebben verkocht. Hoeveel precies wil de woordvoerder niet zeggen.

Directeur S. Monteban van Budgetticket heeft naar eigen zeggen rond de twintig kaartjes voor de optredens van Van Morrison (een week geleden), The Chemical Brothers (afgelopen donderdag) en Anastacia (vrijdag en zaterdag) aan de man gebracht.

Concertorganisator Mojo waarschuwde zondag voor de valse kaarten, in totaal werden er 81 ontdekt, meldde een woordvoerder. De kaarten van Budgetticket zijn afkomstig van een vaste klant, die heeft de tickets weer van iemand anders, legde Monteban van het internetbureau uit. ,,We doen al jaren zaken met deze particulier en we hebben nooit problemen gehad.'' Tickets4u zegt gedupeerd te zijn door diverse particulieren en handelaren.

Scanner

De eerste nepkaarten doken op bij het concert van Van Morrison in Utrecht een week geleden. Mojo ging daarop bij de concerten van The Chemical Brothers en Anastacia de kaartjes controleren met een nieuwe scanner. ,,Toen kwamen nog meer valse tickets aan het licht'', aldus Mojo.

Tickets4u liet maandagmiddag weten het incident ,,uitermate pijnlijk te vinden''. Volgens een woordvoerder kunnen alle klanten hun geld terugkrijgen. ,,We hebben 80 procent van onze kopers op de hoogte gesteld.'' Ook Budgetticket.nl heeft de meeste gedupeerden kunnen achterhalen, zegt Monteban.

Mojo opent maandag rond 11.00 uur een gratis telefoonnummer (0800-5555222) voor mensen met vragen over valse toegangsbewijzen. Tientallen gedupeerden hebben volgens een woordvoerder van de concertorganisator aangifte gedaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws