Inside vs Traffic

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op zaterdag 5 maart zal in het Rotterdamse Nighttown theater het Inside Techno evenement plaatsvinden. De mensen achter Inside Techno zijn niemand anders dan de bekende Rotterdamse platenzaak en technodistributie Triple Vision. De crew van Triple Vision staat al jarenlang garant voor de constante toevoer van nieuwe techno in Nederland en hierdoor kennen zij de Rotterdamse technoscene als geen ander.

Op Inside Techno zal de Amsterdamse organisatie Traffic de basement hosten. Traffic heeft al jarenlang een reputatie hoog te houden als het gaat om kwaliteitsfeesten op hun vaste stek in de Melkweg en voor deze avond is dan ook geen uitzondering gemaakt. In alle zalen van Nighttown zal de techno van nu vertegenwoordigd worden. Zowel de basement, het theater en de grote zaal zullen laten horen waar de techno anno 2005 staat. Van de minimalere techno tot het zwaardere werk, het zal goed vertoeven worden in Nighttown met een keur aan goede techno artiesten.

De line up, waar zullen we beginnen. Luke Slater; deze gevierde technoguru heeft de afgelopen 15 jaar voor aardverschuivingen gezorgd met zijn constante stroom aan releases op toplabels als Peacefrog en Novamute. Met zijn alter ego's als 1st Bass, Clementine en natuurlijk Planetary Assault Systems heeft hij vele klassiekers op zijn naam staan en de muzikale duizendpoot uit Londen kan zich daarmee met gemak scharen tussen de groten der aarde als Jeff Mills, Laurent Garnier. Check zijn onlangs verschenen nieuwe mixalbum Fear and Loathing 2 maar eens. Van minimale techno tot electro het hardere experimentele werk. Alles met de typische machinale Luke Slater inslag!Verder kunnen we in de grote zaal onder andere een live optreden verwachten van Hardcell en Grindvik. Dit Zweedse duo heeft afgelopen jaren hoge ogen gegooid met hun fantastische releases en hun pas verschenen album Gainlaine op Adam Beyer's label Drumcode is hoog geindigd in alle lijstjes van de grote DJ's. Hun live show rockt dan ook de pan uit. Naast Hardcell en Grindvik zal ook de uit Itali afkomstige Rino Cerrone ten tonele verschijnen. De voormalige racecoureur behoort samen met Marco Carola tot de grondleggers van de later veel gekopieerde en uitgemolken Italiaanse technosound. Groovende beats zullen zich opstapelen en Rino Cerrone kan dit als geen ander, een energieke set gegarandeerd.

Ook de zogenaamde Oostblok-techno zal vanavond goed vertegenwoordigd worden. De uit Bratislava afkomstige Loktibrada en DJ Hu zullen samen in een back to back set hun welbekende sound vertegenwoordigen en de avond op een waardige manier afsluiten. De avond zal in de grote zaal van start gaan met de Rotterdamse trots Bas Mooy van het Audio Assault label en zijn kompaan Metroline van Triple Vision's eigen label Patterns.

In de basement zullen verder de Traffic residents Lauhaus en Bart Skils de avond opsieren. De avond zal muzikaal ingeleid worden door
Triple Visions eigen talent Boris. Al met al rede genoeg om af te zakken naar Nighttown voor een avondje gezelligheid en goede techno.

Kaarten voor Inside vs Traffic zullen 17,50 gaan kosten. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Outland Records (Amsterdam), Triple Vision (Rotterdam) en de 150 grotere postkantoren. Meer info over dit feest is te vinden op www.nighttown.nl Tot dan!Inside vs Traffic

Basement; hosted by Traffic
Luke Slater (Novamute,Planetary Assault Systems,London)
Bart Skils (Traffic,Voltt,Amsterdam)
Lauhaus (Traffic,Mono,Amsterdam)
Boris (Triple Vision,Rotterdam)

Main hall:
Live on stage:
Hardcell & Grindvik (Drumcode,SE)
DJ's
Rino Cerrone (Rilis,IT)
Loktibrada & Hu (PVC, Tresor, SK)
Bas Mooy (Audio Assault,NL)
Metroline (Patterns,NL)

Nighttown, Westkruiskade 26-28, Rotterdam
Open 23.00 - 5.00 Entrance 17,50
Presale at Ticketservice Outland Records (Amsterdam) and Triple Vision (Rotterdam)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws