Nieuw album Daft Punk

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het Franse elektronicaduo Daft Punk staat bekend om hun grensverleggende muziek, videos en speciale acties. Hun nieuwe album Human After All is daar geen uitzondering op. De eerste single van het album, Robot Rock zal namelijk niet op cd uitkomen, maar is vanaf 14 februari alleen digitaal beschikbaar. Via diverse online muziekwinkels kan Robot Rock gekocht worden. Het album Human After All ligt vanaf 11 maart in de (online-)winkel.

Daft Punk kwam in 1997 wereldwijd in de belangstelling met hun debuutalbum Homework. Het had een grote impact op zowel pers als publiek en bracht een revolutie teweeg in de dancemuziek. In 2001 verscheen de opvolger Discovery, ook een hit over de hele wereld. Opnieuw doorbrak Daft Punk grenzen, door de band als robots af te spiegelen en met het gebruik van Japanse anime afbeeldingen. Beide albums haalden in Nederland een gouden plaat.


Robot Rock

Human After All gaat op dezelfde voet verder. Ditmaal met een spontanere en directere opnamekwaliteit. Thomas Bangalter en Guy Manuel de Homem Christo namen de tien nummers van het nieuwe album op in een slechts zes weken durende periode tussen september en november 2004 in hun thuisstudio in Parijs. Met een mix van gitaren en machines biedt Human After All een avontuurlijke tocht langs knallers zoals The Brainwasher en emotionele momenten als Make Love, via het dreunende Technologic en rockende tracks als Robot Rock.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws