PS Interview: Sander Kleinenberg

Partyscene Redactie | 10 februari 2005
headlines


Tekst: Jesse Voorn

Je hebt net de remix afgerond voor het nieuwe nummer van Usher, ‘Caught Up’. Tevreden?
Sander: “Ik ben erg tevreden en Usher gelukkig ook. Ik kreeg los materiaal opgestuurd en die jongen kan zingen, man, niet normaal. Verder vind ik het leuk om datgene wat ik van de dansvloer leer los te laten op bepaalde artiesten.”

Je single ‘The Fruit’ is een combi van funky grooves, electro en booty en is uitgebracht als cd-dvd.
Sander: “Het is de eerste dvd 12” Inch en daar ben ik erg trots op. Ik koppel geluid en beeld aan elkaar en wil daar toch graag in mee pionieren. Het is een nieuwe ontwikkeling en het geeft mij veel speelruimte. Daardoor verdien ik ook mijn plaats in de scene. Ik probeer altijd echt iets toe te voegen aan de ontwikkeling van dingen. Ik sta ook altijd open voor nieuwe dingen.”

Je draait dus met beeld en geluid. Dan kunnen VJ’s wel inpakken?
Sander: “Nee hoor. VJ’s zijn ook bij mijn shows onontbeerlijk. Ik werk gewoon veel met ze samen. De toevoeging van beeld op de manier zoals ik het doe is een nieuwe dimensie, die ook nog niet echt onderzocht is. Het stelt artiesten in staat zich zowel in audio als visueel uit te drukken.”

Is dat de toekomst?
Sander: “Ik denk het wel ja. Albums zullen ook veel meer audiovisueel worden. Je staat als artiest dan ook meer in de tijd, want het is belangrijk om met de tijd mee te gaan en niet te blijven steken. Ik ga ook werken aan een album, dat een collage wordt van muziek en geluid, wat weer meer is dan alleen maar plaatjes aan elkaar draaien. Daar wordt het allemaal een stuk persoonlijker door en kun je echt je eigen stempel afgeven.”

Wil het publiek niet gewoon dat Sander lekkere plaatjes komt draaien?
Sander: “Mensen hoeven echt niet persé de hele tijd naar het beeldscherm te staren hoor en muziek zal altijd het meest overheersend blijven. Dat is hier in Nederland ook altijd zo geweest. Ik ben ook geen purist. Ik ben dj om het volk te vermaken. Als er geen mensen dansen dan kun je wel inpakken. Vroeger was ik er wel meer puristisch mee bezig, maar dat heb ik afgeleerd. Ik heb nu andere wegen ontdekt om mensen te vermaken.”

Je hebt je ‘Everybody’ feesten nu ook over de grens getrokken. Hoe gaat dat?
Sander: “Dat gaat goed. We doen een aantal steden in Europa aan en ik heb nu ook een maandelijkse residency in de Crobar, in New York. Laatst stond rapper P. Diddy ineens bij me in de dj-booth. Hij wilde m’n nummer en zei dat we eens wat samen moesten doen. Ik was trouwens behoorlijk onder de indruk van die enorme bodyguards die hij bij zich had.”

Je hebt in december een dochtertje gekregen. Ben je nu wat minder met muziek bezig?
Sander: “Er gaat heel veel tijd in die kleine zitten, maar dat is erg lekker. Mijn leven is er compleet door geworden. Maar ik ga er nu weer volop tegen aan. Ik ben bezeten van wat ik doe en ben altijd met muziek bezig. Het is een onuitputtelijke bron. Ik probeer ook om nooit hetzelfde te doen en steeds te veranderen. Dan krijg je het beste resultaat.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws